Υπόθεση Λιγνάδη: Η έρευνα του 2012 που έμεινε στη μέση – Στον εισαγγελέα στοιχεία για προσφυγόπουλα

Υπόθεση Λιγνάδη: Η έρευνα του 2012 που έμεινε στη μέση – Στον εισαγγελέα στοιχεία για προσφυγόπουλα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι πληροφορίες και τα νέα στοιχεία έχουν φτάσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών χωρίς ακόμα να μπορεί να διασταυρωθεί εάν οι πράξεις του Δ. Λιγνάδη ήταν εν γνώσει των συγκεκριμένων οργανώσεων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega και του αστυνομικού συντάκτη, Βασίλη Λαμπρόπουλου, τουλάχιστον τρεις δομές ανηλίκων στο κέντρο της Αθήνας είχαν κλείσει μέσω κοινωνικού λειτουργού που ήξερε τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη, μαθήματα στο θέατρό του.

Από κάθε δομή υπολογίζεται ότι πήγαιναν τρία-τέσσερα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα για να παρακολουθήσουν θεατρικά μαθήματα. Αυτά γίνονταν την περίοδο 2017-2018. Μάλιστα όπως είχε παρατηρηθεί από τους φορείς τα παιδιά αυτά μετά από ορισμένες επισκέψεις στο θέατρο αρνούνταν κατηγορηματικά να συνεχίσουν να πηγαίνουν εκεί, χωρίς να αποκαλύπτουν το λόγο.

Η ιστορία του 2012 και οι έρευνες που έμειναν στη μέση

Υπενθυμίζεται ακόμη πως σύμφωνα με ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών ο γνωστός σκηνοθέτης ηθοποιός φέρεται την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2012 να επισκέπτονταν συχνά ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας στην πλατεία Καραϊσκάκη το οποίο είχε νοικιαστεί, όπως λένε οι πληροφορίες, από έναν φίλο του αλλοδαπό. Ένοικος της συγκεκριμένης πολυκατοικίας είχε απευθυνθεί στην αστυνομία, κάνοντας σοβαρές καταγγελίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega και του newsit, ανέφερε ότι τις ώρες που στο διαμέρισμα βρίσκονταν ο ηθοποιός, έρχονταν ανήλικα αγόρια και κορίτσια τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν ηλικίας 13 ετών. Τα παιδιά συνοδεύονταν από ενήλικους, οι οποίοι αφού τα άφηναν στο σπίτι, επέστρεφαν αρκετές ώρες αργότερα για να τα πάρουν. «Στο διαμέρισμα έρχονται πολλά ανήλικα τα οποία κάθονται αρκετές ώρες σε αυτό. Τα παιδιά δεν είναι ελληνόπουλα. Συχνά ακούω κλάματα και φωνές τους» είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς.

Από τη μεριά τους, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν παρακολουθήσεις θέτοντας σε στενό κλοιό τη συγκεκριμένη πολυκατοικία. Διαπίστωσαν ότι στο διαμέρισμα εισέρχονταν ανήλικα παιδιά κυρίως από χώρες της Αλβανίας, της Ρουμανίας και της Αλβανίας. Γρήγορα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ έφτασαν στο συμπέρασμα ότι βρίσκονται μπροστά σε ένα κύκλωμα που προμήθευε ανήλικους μετανάστες. Παράλληλα, έβαλαν στο στόχαστρο των ερευνών τους κι ένα μπαρ στην περιοχή του Μεταξουργείου στο οποίο σύχναζε ο σκηνοθέτης – ηθοποιός, καθώς και σε αυτό τον χώρο είχαν καθημερινή παρουσία ανήλικα παιδιά από χώρες των Βαλκανίων.

Μετά από έφοδο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν σε αυτό αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 13 έως 15 ετών, ωστόσο δεν αποδείχθηκε ότι αποτελούσε σημείο traffiking ανήλικων παιδιών. Έτσι οι αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμα στον ιδιοκτήτη του μπαρ για κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από ανηλίκους. Ξαφνικά στις αρχές του Αυγούστου του 2012, ο σκηνοθέτης σταμάτησε να πηγαίνει στο διαμέρισμα της πλατείας Καραϊσκάκη με αποτέλεσμα να μην εμφανιστούν και εκεί οι ανήλικοι που φαίνεται ότι κακοποιήθηκαν. Έτσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η έρευνα των αστυνομικών αρχών έμεινε στην μέση, καθώς δεν μπόρεσαν να δεθούν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα οδηγήσουν τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Το Mega μάλιστα επικοινώνησε με τους αξιωματικούς που είχαν αναλάβει την έρευνα, οι οποίοι μίλησαν για μια σημαντική υπόθεση, που δεν είχε όμως συνέχεια. Από τη στιγμή που είχε εντοπιστεί συγκεκριμένο ή συγκεκριμένα πρόσωπα, γιατί δεν συνεχίστηκε η έρευνα για τα πρόσωπα αυτά; Γιατί ο φάκελος αυτός έμεινε εκκρεμής από την Αστυνομία; Τι έκανε η εισαγγελική αρχή που επόπτευε την υπόθεση; Τι γνωρίζουν οι αρμόδιοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη εκείνης της περιόδου, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης;

Σχετικά Άρθρα