“Βόμβα” Κίσινγκερ στο Νταβός: Η Ουκρανία να δώσει εδάφη στη Ρωσία- Ειρηνευτική συμφωνία σε δύο μήνες- Η Δύση δεν πρέπει να επιδιώκει συντριπτική ήττα του Πούτιν

“Βόμβα” Κίσινγκερ στο Νταβός: Η Ουκρανία να δώσει εδάφη στη Ρωσία- Ειρηνευτική συμφωνία σε δύο μήνες- Η Δύση δεν πρέπει να επιδιώκει συντριπτική ήττα του Πούτιν

Ο Χένρι Κίσινγκερ, σύμφωνα με την DailyMail, είπε πως η Ουκρανία πρέπει να δώσει στη Ρωσία έδαφος για να προσπαθήσει να βρει μια ειρηνευτική συμφωνία – καθώς ο Ζελένσκι επιμένει ότι ο Πούτιν «δεν ενδιαφέρεται να μιλήσει»

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε στη διάσκεψη ότι η Ουκρανία πρέπει να αποδεχθεί τους όρους. Ο 98χρονος Κίσινγκερ πρόσθεσε ότι αν δεν ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις θα υπάρξουν «ανατροπές»
Είπε ότι θα ήταν «μοιραίο» για τη Δύση να παρασυρθεί στη «διάθεση της στιγμής»

Ο Χένρι Κίσινγκερ έχει πει ότι η Δύση θα πρέπει να σταματήσει να προσπαθεί να επιφέρει μια συντριπτική ήττα στη Ρωσία και πρότεινε ότι η Ουκρανία πρέπει να εγκαταλείψει εδάφη.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Κίσινγκερ, 98 ετών, είπε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ( δείτε ολόκληρη την ομιλία) που πραγματοποιήθηκε στο Νταβός της Ελβετίας ότι η Ουκρανία πρέπει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις «προτού δημιουργήσει ανατροπές και εντάσεις που δεν θα ξεπεραστούν εύκολα».

«Ιδανικά, η διαχωριστική γραμμή θα πρέπει να είναι η επιστροφή στο status quo ante. Η συνέχιση του πολέμου πέρα ​​από αυτό το σημείο δεν θα αφορά την ελευθερία της Ουκρανίας, αλλά έναν νέο πόλεμο εναντίον της ίδιας της Ρωσίας», είπε στη διάσκεψη τη Δευτέρα.

Η παρέμβαση Κίσινγκερ

Ερωτηθείς για την άποψή του για τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα, ο Κίσινγκερ τόνισε πώς η συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει τον κόσμο όπως τον ξέρουμε: “Τα μέρη θα πρέπει να έρθουν σε ειρηνευτικές συνομιλίες μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Η Ουκρανία θα έπρεπε να μια γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας, αλλά τώρα, καθώς οι σχέσεις αναδιαμορφώνονται, μπορεί να μπούμε σε ένα χώρο όπου η διαχωριστική γραμμή θα ξαναχαράσσεται και η Ρωσία είναι εντελώς απομονωμένη. Αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση τώρα όπου η Ρωσία θα μπορούσε να αποξενωθεί εντελώς από την Ευρώπη και να αναζητήσει Μόνιμη συμμαχία αλλού. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διπλωματικές αποστάσεις που μοιάζουν με Ψυχρό Πόλεμο, που θα μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω. Θα πρέπει να αγωνιστούμε για μακροπρόθεσμη ειρήνη».

Μιλώντας για την άνοδο της Κίνας, ο Κίσινγκερ συλλογίστηκε την εμπειρία του από τις διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο: «Όταν ανοίξαμε διπλωματικές σχέσεις με την Κίνα τη δεκαετία του 1970, το κάναμε με την αίσθηση ότι ξεκινάμε μια μόνιμη σχέση. Αυτό ήταν πολύ διαφορετικό Σήμερα, είναι μια δύναμη με σημαντικά οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα. Ο τρόπος με τον οποίο οι ΗΠΑ και η Κίνα θα διατηρούν τη σχέση τους τα επόμενα χρόνια θα εξαρτηθεί από την υπομονή και τη διπλωματία των ηγετών της». Ο Χένρι Κίσινγκερ σημείωσε ότι η δυνητικά αντίπαλη πτυχή της σχέσης ΗΠΑ-Κίνας θα πρέπει να μετριαστεί και τα κοινά συμφέροντα πρέπει να επιδιωχθούν και να υποστηριχθούν. “Οι ΗΠΑ”, λέει, “πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η στρατηγική και τεχνική ικανότητα της Κίνας έχει εξελιχθεί. Οι διπλωματικές διαπραγματεύσεις πρέπει να είναι ευαίσθητες, ενημερωμένες και μονομερώς να αγωνίζονται για την ειρήνη”.

Σχετικά Άρθρα