Πολιτικές παρενέργειες από τον Φουρθιώτη – Γιατί ο Χρυσοχοΐδης βιάστηκε να μιλήσει για τη σύλληψη του παρουσιαστή
Η απολογία του Μένιου Φουρθιώτη στον ανακριτή το Μεγάλο Σάββατο ίσως να αρχίσει να ξετυλίγει το κουβάρι μιας υπόθεσης που δείχνει να είναι αρκετά σκοτεινή. Εκβιασμοί, συμβόλαια θανάτου, επίθεση με μπράβους σε υπουργικό γραφείο, διασυνδέσεις και αστυνομική φρουρά συνθέτουν ένα δυσώδες σκηνικό που φέρεται να είχε στήσει ο παρουσιαστής που βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο σοβαρά κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.
Του Σωτήρη Ευσταθίου
Η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην σχολιάζει το συγκεκριμένο ζήτημα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να θέτει το ερώτημα «Ποιοι υπουργοί και στενοί συνεργάτες του είχαν σχέσεις με τον Μένιο Φουρθιώτη».
Ο ρόλος που διαδραμάτισε ο παρουσιαστής όλο το προηγούμενο διάστημα έχει προκαλέσει πλήθος ερωτημάτων καθώς μία τυχαία καταγγελία και μία δήλωση του πρώην υπουργού Γιάννη Βρούτση άρχισαν σταδιακά να ρίχνουν φως σε μια ιδιαιτέρως σκοτεινή υπόθεση. Την σιωπή του Μαξίμου όλο αυτό το διάστημα που αποφεύγει να τοποθετηθεί επίσημα στο ζήτημα τονίζοντας πως τον λόγο έχει η δικαιοσύνη έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου που ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση.
- «Ποιοι υπουργοί και στενοί συνεργάτες του είχαν σχέσεις μαζί του και τι είδους σχέσεις ήταν αυτές; Όσο δεν απαντά ο κ. Μητσοτάκης, τόσο επιβεβαιώνει πως κάτι θέλει να κρύψει» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα προκάλεσε εντύπωση η σπουδή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να μιλήσει για την σύλληψη του Μένιου Φουρθιώτη, δείχνοντας την δύσκολη θέση στην οποία είχε περιέλθει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς του είχε διαθέσει 14 αστυνομικούς και εννέα περιπολικά για 24ωρη φύλαξη.
Χρειάστηκε η καταγγελία του αντιδήμαρχου Ραφήνας και η θύελλα αντιδράσεων που υπήρξε για να αφαιρεθεί άρον – άρον η αστυνομική προστασία από τον παρουσιαστή.
- «Η επιτυχία της να ξεδιαλύνει ταχύτατα μια εξαιρετικά δυσώδη υπόθεση, οδηγώντας τους υπόπτους στη Δικαιοσύνη, μαρτυρά τον υψηλό επαγγελματισμό της» έσπευσε να δηλώσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, χωρίς ωστόσο να εξηγεί γιατί το συγκεκριμένο πρόσωπο έπρεπε να φυλάσσεται.
Στην συνέχεια ήρθαν οι αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Εργασίας και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Γιάννη Βρούτση στην εφημερίδα «Documento» μία κίνηση που ενόχλησε το Μαξίμου, όχι τόσο για αυτά που είπε όσο για το μέσο που επέλεξε να τα πει.
- «Ήρθε σε µένα µε μπράβους. Φώναζε. Με θράσος. Απειλούσε. Κλοτσούσε πόρτες. Ζητούσε να πληρωθεί τον μήνα που έχασε» είχε πει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βρούτσης υποστηρίζοντας πως ο παρουσιαστής αύξησε κατακόρυφα τις αποδοχές του ίδιου και των συνεργατών του για να μπει στο πρόγραμμα Συν – Εργασία για να λάβει την κρατική επιδότηση για τους μισθούς.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει διπλή εισαγγελική παρέμβαση καθώς ο οικονομικός εισαγγελέας ήδη διενεργεί έρευνα, ενώ παράλληλα παρενέβη και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου. Τότε έκανε το Μαξίμου την πρώτη διαρροή για την υπόθεση «τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη».
Τελικά η καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη ότι είχε ετοιμαστεί εναντίον του συμβόλαιο θανάτου, ήταν η αιτία για να διερευνηθεί από τις αστυνομικές αρχές η υπόθεση.
- «Δέχθηκα τηλεφώνημα από σοβαρό άτομο, το οποίο μου είπε πως πρέπει να προσέχω, γιατί όπως το πληροφόρησε άλλο άτομο, δύο ένοπλοι που εντοπίστηκαν από την Ομάδα ΔΙΑΣ στην Εκάλη και αφού πυροβόλησαν κατάφεραν να διαφύγουν, ήταν πρόσωπα που θα εκτελούσαν συμβόλαιο εναντίον μου αλλά ματαίωσαν το σχέδιο λόγω της συμπλοκής με τους αστυνομικούς» ανέφερε ο δημοσιογράφος.