Μαξίμου: Εις αναζήτηση κυβερνητικού εκπροσώπου…
Σε δύσκολη εξίσωση εξελίσσεται το θέμα του κυβερνητικού εκπροσώπου για το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του libre, ο κύβος σχετικά με το μέλλον της Αριστοτελίας Πελώνη έχει μεν ριφθεί, το πρόσωπο, ωστόσο, που θα την αντικαταστήσει δεν έχει ακόμα αποφασισθεί.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός δεν θέλει να βρεθεί ξανά σε δύσκολη θέση, όπως με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη, ο οποίος παραιτήθηκε μετά όσα συνέβησαν σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη-Μενδώνη, και ουσιαστικά “εξαφανίστηκε” δια της απόφασης να μην είναι καν υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Η κ. Πελώνη κλήθηκε να καλύψει το κενό, ωστόσο μεταξύ των συνεργατών του πρωθυπουργού δεν λέγονται και τα καλύτερα για τις επιδόσεις της έως τώρα.
Ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται πως δεν μπορεί να πορευθεί με την σημερινή κυβερνητική εκπρόσωπο, η οποία δυσκολεύεται απέναντι στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών στα μπρίφινγκ, ενώ θεωρείται αδύναμη σε μια αντιπαράθεση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα τηλεοπτικό πάνελ. Κι επειδή η πόλωση εκτοξεύεται στα ύψη και κάτι τέτοιο θα συμβεί αργά ή γρήγορα, στο Μαξίμου θεωρούν πως απαιτείται ένα “σκληρό” πολιτικό στέλεχος που να μπορεί να υποστηρίξει πειστικά τις κυβερνητικές θέσεις και να αντιπαρατεθεί επιθετικά με τους εκπροσώπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η εμφάνιση του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσου, σε δυο τηλεοπτικές συνεντεύξεις, τις προηγούμενες ημέρες δημιούργησε την εντύπωση πως θα μπορούσε να κληθεί να αναλάβει εκείνος τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ωστόσο, κάτι τέτοιο απορρίφθηκε καθώς ο κ. Σκέρτσος είναι αφενός χρήσιμος στον ρόλο του συντονιστή που έχει σήμερα, αφετέρου αξιολογείται ως περισσότερος μετριοπαθής στον λόγο του απ΄ ότι απαιτούν οι περιστάσεις. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, που φαίνεται πως πλησιάζει ξανά το Μέγαρο Μαξίμου, θα μπορούσε να ήταν μια τέτοια λύση. Είναι έμπειρος, με στιβαρό λόγο και γνωρίζει καλά το παιχνίδι της επικοινωνίας. Όμως διαθέτει “εχθρούς” στο ευρύτερο περιβάλλον του πρωθυπουργού και η πιθανότητα αυτή απομακρύνεται.
Στο τραπέζι βρέθηκε και το όνομα της Μαρίας Σπυράκη, η σκέψη ήταν να “επιστρατευθεί” για την πολιτική μάχη των επόμενων μηνών, όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο φαίνεται πως και αυτή η πιθανότητα δεν βρίσκει συμμάχους, η δε ευρωβουλευτής δεν θα ήθελε να εγκαταλείψει την Ευρωβουλή εν μέσω της θητείας της, αν και επιθυμεί να είναι υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εκλογές. Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, ακούστηκε, επίσης, ως υποψήφιος, όμως ο ίδιος δεν φαίνεται να επιθυμεί κάτι τέτοιο, ενώ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα προτιμούσε ένα πρόσωπο της απολύτους εμπιστοσύνης του. Ένα ακόμα όνομα που ακούστηκε είναι αυτό του Κώστα Κυρανάκη, όμως ο νεαρός βουλευτής -που έχει διατελέσει αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος– θεωρείται πως θα δρούσε αποτρεπτικά για το κεντρώο ακροατήριο, παρότι θα ήταν ιδανικός, όπως λένε κάποιοι, εάν εφαρμοστεί επικοινωνιακή τακτική πολύ υψηλών και συγκρουσιακών τόνων.
Είναι σαφές, πάντως, πως στο Μέγαρο Μαξίμου διαπιστώνουν επικοινωνιακό έλλειμμα και απουσία ισχυρής εκπροσώπησης της κυβέρνησης και αντιλαμβάνονται πως ειδικά στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός αποφασίσει προσφυγή στις κάλπες εντός του έτους η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου πρέπει να πληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.