Γεωργιάδης: Το 2022 το ΑΕΠ θα υπερβεί το 5%

Γεωργιάδης: Το 2022 το ΑΕΠ θα υπερβεί το 5%

Στην εκτίμηση ότι το 2022 η αύξηση του ΑΕΠ θα υπερβεί το 5% προέβη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στην χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κατά το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο υπουργός ανέλυσε τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την περαιτέρω ενίσχυση του επενδυτικού περιβάλλοντος και προέβη στην εκτίμηση ότι το 2022 το ΑΕΠ θα υπερβεί το 5% ενώ πρόσθεσε: «Το 2022 έχουμε στη διάθεσή μας αθροιστικά από Ταμείο Ανάκαμψης, τα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-20 και ΕΣΠΑ 2021-27, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και τις ιδιωτικές επενδύσεις μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου τους περισσότερους πόρους που είχαμε ποτέ για να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας μας».

Φορολοταρία: Μεγάλες αλλαγές με έπαθλα έως 100.000 ευρώ

Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης, κάλεσε την επιχειρηματική κοινότητα να αδράξει την ιστορική, όπως τη χαρακτήρισε, ευκαιρία.

Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, στάθηκε στον νέο Αναπτυξιακό νόμο και τη σημασία του στη διαμόρφωση ενός ορθολογικού θεσμικού πλαισίου για τα νέα επενδυτικά σχέδια.

Όπως είπε: «Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, ως θεσμικός φορέας και εκπρόσωπος του επιχειρηματικού κόσμου, μελέτησε με ιδιαίτερη προσοχή το σχέδιο του νέου νόμου. Και απηύθυνε επιστολή με τις δικές του προτάσεις, στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης. Προτάσεις που στοχεύουν στη μεγαλύτερη ανταπόκριση των επιχειρήσεων. Στην καλύτερη απορρόφηση των κονδυλίων. Και στην ισχυρότερη ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας.

Αναμφισβήτητα λοιπόν, και για τον επιμελητηριακό θεσμό, οι νέες επενδύσεις αποτελούν το κλειδί για την επιχειρηματική ανάπτυξη. Αυτό όμως που θα τις καταστήσει βιώσιμες και ανθεκτικές, είναι η νομοθεσία που τις πλαισιώνει. Αλλά και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Τα οικονομικά μέτρα στήριξης, οι επιδοτήσεις, τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ, σε συνδυασμό με τον νέο αναπτυξιακό νόμο και τις φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις, θα συνθέσουν ένα μωσαϊκό ευνοϊκών οικονομικών συνθηκών. Το οποίο προάγει τη διάθεση, τη μόχλευση και την προσεκτική κατανομή των κεφαλαίων».

Σχετικά Άρθρα