Eπίταξη γιατρών: Σε ποια νοσοκομεία παρουσιάστηκαν – Για “Λύση αρπακόλλα” μιλά ο αντιπρόεδρος του ΠΙΣ

Eπίταξη γιατρών: Σε ποια νοσοκομεία παρουσιάστηκαν – Για “Λύση αρπακόλλα” μιλά ο αντιπρόεδρος του ΠΙΣ

Γενικοί γιατροί, παθολόγοι και πνευμονολόγοι κάτω των 60 ετών, κρατώντας τα φύλλα επίταξης, από νωρίς το πρωί παρουσιάστηκαν στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.

Η πλειοψηφία των γιατρών που επιστρατεύτηκαν, παρουσιάστηκαν ή αναμένεται να παρουσιαστούν στα νοσοκομεία «Ερυθρός Σταυρός» και «Σισμανόγλειο», που είναι και τα δύο τελευταία νοσοκομεία που… ρίχτηκαν στη μάχη, τα οποία μετατράπηκαν προσφάτως σε νοσοκομεία αποκλειστικά για COVID περιστατικά.

Σε όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, οι ιδιώτες γιατροί κατανέμονται ισομερώς.

Από την άλλη πλευρά για «λύση αρπακόλλα» έκανε λόγο ο Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, Παύλος Καψαμπέλης αναφερόμενος στην επιστράτευση των 206 ιδιωτών γιατρών. Επισήμανε ότι έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα οι συζητήσεις και με νηφαλιότητα και ψυχραιμία να βρεθούν οι πιο ενδεδειγμένες λύσεις.

Αυτές είναι οι συμβάσεις της Cisco με το Υπουργείο Παιδείας για τα τηλεμαθήματα μέσω Webex – Κόστισαν 1,9 εκατ. ευρώ

«Από πλευράς υπουργείου υπάρχει προσπάθεια μετακύλισης των ευθυνών σε εμάς» πρόσθεσε ο κ. Καψαμπέλης τονίζοντας ωστόσο ότι έστω και σε αυτές τις συνθήκες θα στηρίξουν τις προσπάθειες των ιατρικών συλλόγων. «Παράλληλα το υπουργείο θα πρέπει να κάνει κάποιες κινήσεις και να μην περιμένει απέξω τη βοήθεια μόνο»,συμπλήρωσε.

Όπως διευκρίνισε, «για το νοσοκομείο Σωτήρια υπάρχουν 20 προκηρυγμένες θέσεις πνευμονολόγων και έχουν κατατεθεί 80 αιτήσεις ενδιαφερόμενων νέων γιατρών με πρόσφατη νοσοκομειακή εμπειρία και με μια υπουργική απόφαση μιας ώρας αυτοί εντάσσονται μέσα».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν θα αποδώσει μια τέτοια ενέργεια τα αναμενόμενα. «Τι περιμένουν από γιατρούς που έχουν φύγει από 20, 30 χρόνια από τα νοσοκομεία ότι θα μπορέσουν να προσαρμοστούν αμέσως; Όχι. Και θα δημιουργήσουν προβλήματα και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας», σημείωσε.

«Έχουμε μετατραπεί σε χώρα μιας νόσου, υπάρχουν όμως νόσοι πιο σοβαρές όπως οι καρδιολογικές και οι ογκολογικές», σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα