Νέο Ελληνοκυπριακό “επεισόδιο”- “Επιστημονικά ανήθικη” η ανάρτηση Μαγιορκίνη, λέει το εργαστήριο που ταυτοποίησε το κρούσμα Deltacron
Στις δηλώσεις του Γκίκα Μαγιορκίνη ότι πρόκειται περί τεχνικού λάθους του εργαστηρίου απάντησε ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης. Τι εξήγησε.
Αναστάτωση προκάλεσε ανάρτηση του Έλληνα επίκουρου καθηγητή Ιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλους της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη, σχετικά με την Deltacron που εντοπίστηκε στην Κύπρο.
Πρόκειται για το δεύτερο “επεισόδιο” μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας σε μερικές ημέρες μετά τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για την αξιοπιστία (και τις τιμές) των κυπριακών PCR test που προκάλεσε την παρέμβαση σε ανώτατο επίπεδο και τις δηλώσεις του Κύπριου υπουργού Υγείας για να υπάρξει στη συνέχεια πλήρης και ηχηρή αναδίπλωση του υπουργού Ανάπτυξης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαγιορκίνης: Τεχνικό λάθος η Deltacron
Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο Γκίκας Μαγιορκίνης «σχετικά με το Deltacron (ανάμιξη Delta και Omicron) της Κύπρου που ακούστηκε πολύ στα ελληνικά ΜΜΕ πρόσφατα, οι πρώτες ανεξάρτητες αναλύσεις δείχνουν ότι πρόκειται για τεχνικό λάθος του εργαστηρίου στην διαδικασία διαβάσματος του γονιδιώματος…».
Η απάντηση του Δρ. Κωστρίκη
Κληθείς να σχολιάσει την εν λόγω ανάρτηση, ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, η ομάδα του οποίου ταυτοποίησε δείγματα της Deltacron, ανέφερε στο Sigmalive.com ότι η εν λόγω δήλωση είναι λανθασμένη, βεβιασμένη και επιστημονικά ανήθικη.
Όπως εξήγησε, «δεν γνωρίζουν τα αποτελέσματα που κατέχουμε».
Την ίδια ώρα, ανέφερε πως τα εν λόγω αποτελέσματα της έρευνας για την Deltacron θα αποσταλούν και στην Ελλάδα σε διακεκριμένο επιστήμονα, «για να διαπιστώσει του λόγου το αληθές».
Πρόσθεσε πως «πέραν των 25 ατόμων που εντοπίστηκαν στην Κύπρο και έχουν όλες τις Όμικρον μεταλλάξεις στο αμινοτελικό άκρο της πρωτεΐνης S, έχουμε βρει και άλλους 52 που έχουν διαφορετικούς αριθμούς πολυμορφισμών στο σημείο».
Όπως εξήγησε «αυτοί οι 52 είναι σε 12 διαφορετικές γενεαλογίες του Δέλτα». «Πώς είναι δυνατόν να είναι λάθος;» διερωτήθηκε.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπήρχε εξελικτική πίεση κάποιου αρχέγονου Δέλτα, να δημιουργήσει πολυμορφισμούς όπως το Όμικρον και εξελίχθηκαν οι γενεαλογίες Deltacron», κατέληξε.