Επίθεση Κασσελάκη σε ΣΥΡΙΖΑ: Το 2018 στο Μάτι γνώριζαν ότι έχουν χαθεί συμπολίτες μας και παρίσταναν πως δεν είχε γίνει κάτι
Ο Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξη στην εκπομπή Weekenders του ΑΝΤ1, μίλησε για τη δημιουργία του νέου κόμματος που έχει προαναγγείλει, τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, και τις επιθέσεις που δέχθηκε από πολιτικούς του αντιπάλους. Η συζήτηση περιέλαβε αιχμηρές δηλώσεις και αποκαλύψεις για τη δική του πορεία, καθώς και για τα προβλήματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής.
Ο κ. Κασσελάκης ξεκίνησε τη συνέντευξη μιλώντας για την επέτειο του Πολυτεχνείου και την ανάγκη για διαφάνεια στην πολιτική ζωή της χώρας. «Είναι κρίμα, σε μια τέτοια μέρα, να μιλάμε για έλλειψη δημοκρατίας σε ένα κόμμα της Αριστεράς», δήλωσε, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπογράμμισε ότι το νέο κόμμα που ετοιμάζει θα βασίζεται στη διαφάνεια, με διαδικασίες ανοιχτές στο κοινό, και τόνισε πως το πνεύμα του κόμματος θα είναι εξωσυστημικό και προοδευτικό.
Ο κ. Κασσελάκης αποκάλυψε πως μέσω της ιστοσελίδας του νέου κόμματος έχουν ήδη εγγραφεί περίπου 10.000 μέλη, ενώ κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν προτείνοντας ακόμη και το όνομα του κινήματος. «Το κόμμα δεν θα είναι δικό μου. Είναι για τον κόσμο που θέλει αλλαγή», πρόσθεσε.
Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Πολάκη – Καρφιά για Τσίπρα σχετικά με το Μάτι
Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στους πρώην συντρόφους του, κατηγορώντας τους για αντικαταστατικές διαδικασίες και έλλειψη διαφάνειας. Αναφέρθηκε στους αποκλεισμούς συνέδρων κατά τη διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας και έκανε λόγο για «θολούρα» στις διαδικασίες.
«Ο Πολάκης λέει ότι αποκλείστηκαν 80 σύνεδροι, ο Σπίρτζης λέει 1.000. Ποιος λέει την αλήθεια;», αναρωτήθηκε, προσθέτοντας ότι «ένα κόμμα που παίρνει χρηματοδότηση από τον Έλληνα φορολογούμενο οφείλει να λειτουργεί δημοκρατικά».
Σχολιάζοντας την κριτική που δέχεται, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι κατοικίδιο κανενός Πολάκη. Όταν φεύγεις ενώ κερδίζεις, είναι δημοκρατία. Δεν θα τους κάνω τη χάρη να φύγω».
Συνεχίζοντας την αντεπίθεση στον Παύλο Πολάκη, ρίχνοντας παράλληλα βέλη και προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε «Θεωρώ ότι είναι λυπηρό ότι καταλήγουμε έναν άνθρωπο που προέρχεται έξω από το πολιτικό σύστημα, έναν Έλληνα του εξωτερικού, να τον οδηγούμε εκεί για να καλύψουμε τις δικές μας παθογένειες, ενός κόμματος που είναι σε σήψη. Και μιας και μιλάμε για αυτό, το 2018 στο Μάτι γνώριζαν ότι έχουν χαθεί συμπολίτες μας και παρίσταναν ότι δεν είχε γίνει κάτι. Να κρίνουμε και αυτά, γιατί εκεί κρίνεται ο χαρακτήρας του ανθρώπου και όχι σε όσα λέει κατά αντιπάλων του. Δεν αναφέρομαι σε διαχειριστικές αδυναμίες, αλλά σε χαρακτήρες ανθρώπων που έβλεπαν τους πολίτες στα μάτια και έλεγαν ότι δεν υπήρχε νεκρός».
Για τη μορφή και τους στόχους του νέου κόμματος
Ο Στέφανος Κασσελάκης περιέγραψε το νέο του κόμμα ως προοδευτικό, με έμφαση στον άνθρωπο και την κοινωνική ισότητα. Τόνισε την ανάγκη για ένα «έξυπνο, αποδοτικό κράτος», το οποίο θα προωθεί την ανάπτυξη και θα καταπολεμά τις ανισότητες.
«Η χρηματοδότηση του κόμματος θα προέρχεται από τη βάση, μέσω εισφορών και δωρεών. Δεν ξεκινάμε με χρέη, δεν μας έχει κανείς», δήλωσε, προσθέτοντας ότι το κίνημα θα βασίζεται στη συμμετοχικότητα. «Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε τον κόσμο να πιστέψει ξανά στην πολιτική».
Απάντηση στις επικρίσεις για το «πόθεν έσχες» και την προσωπική του ζωή
Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε και στις κατηγορίες που έχει δεχτεί για την επαγγελματική του πορεία και τα περιουσιακά του στοιχεία, αποκαλώντας τις «συκοφαντίες». «Τα χρήματα που έχω βγάλει στις ΗΠΑ έχουν φορολογηθεί εκεί. Προστατεύω την αξιοπρέπειά μου με νομικά μέσα», ανέφερε.
Παράλληλα, μίλησε για τη σχέση του με τον σύντροφό του, Τάιλερ Μακμπέθ, και για την ανάγκη προάσπισης της διαφορετικότητας. «Η σεξουαλική μου προτίμηση δεν είναι άποψη, είναι η ζωή μου. Πρέπει να γιορτάζουμε τη μοναδικότητα του καθενός», τόνισε.
Ο Στέφανος Κασσελάκης κατέληξε ότι δεν σκοπεύει να σταματήσει την πολιτική του δράση παρά την απογοήτευσή του από τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. «Το θέμα είναι πώς η γνωριμία με τον κόσμο θα γίνει εμπιστοσύνη. Αυτό θέλει δουλειά», ανέφερε, προσθέτοντας πως το νέο κίνημα θα βασιστεί σε μια νέα πολιτική κουλτούρα που θα δώσει έμφαση στη διαφάνεια, τη συμμετοχικότητα και τη δικαιοσύνη.