Βουλιαγμένη: Νέες μαρτυρίες για το κλαμπ που πρόσφερε άφθονο αλκοόλ σε ανήλικους
Σφραγίστηκε από κλιμάκιο της δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας το γνωστό κλαμπ στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο οποίο μαθητές ήπιαν αλκοόλ και άρχισαν να λιποθυμούν, με κάποιους από αυτούς να μεταφέρονται στο νοσοκομείο. «Έβλεπε κάποια άτομα να πέφτουν λιπόθυμα, ζαλισμένα και να χάνουν τις αισθήσεις τους. Και αυτό τον σόκαρε, το να λιποθυμάνε παιδιά μπροστά τους και να χάνουν τις αισθήσεις τους και να μην έχουν επαφή με το περιβάλλον», λέει στο MEGA μητέρα μαθητή ο οποίος ήταν παρών στο πάρτι.
«Είχαν πιει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και τα μπέρδευαν κιόλας, δηλαδή έπιναν τη μία ουίσκι, την άλλη βότκα αλλά πέρα από αυτό πρέπει να ήταν σίγουρα νοθευμένα γιατί δεν μπορεί τόσο εύκολα να πέσεις κάτω. Εγώ ήξερα για μια χοροεσπερίδα που αποτελείτο από μόνο σχολεία της Αττικής, λύκεια, και η λογική έλεγε ότι στις χοροεσπερίδες δεν καταναλώνουν αλκοόλ τα ανήλικα. Γι’ αυτόν τον λόγο άφησα και το παιδί μου να πάει. Δεν ήξερα καν ότι θα υπήρχαν μπουκάλια κανονικά λες και ήμασταν ενήλικοι ή δεν ξέρω και εγώ πού». Όσο για το ποσό που πλήρωσαν οι μαθητές για το συγκεκριμένο πάρτι: «Ο γιος μου, μου είχε πει ότι είναι γύρω στα 60 με 65 ευρώ. Μετά το ποσό, κατέβηκε στα 30 με 35 ευρώ και υποθέτω το εξηντάρι που έλεγαν στην αρχή ήταν για να έχουν αφθονία στο ποτό».
Η ίδια επιρρίπτει ευθύνες στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και στο 15μελες που οργάνωσε το πάρτι. «Και ευθύνη και στον εαυτό μου που είχα άγνοια του τι επρόκειτο να γίνει και άφησα το παιδί μου να εκτεθεί σε τέτοιον κίνδυνο. Φυσικά και επιρρίπτω ευθύνη και όχι μόνο στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων αλλά και στα 15μελη που οργάνωσαν κάτι τέτοιο. Φταίνε 100% οι υπεύθυνοι του κέντρου και σε δεύτερη φάση τα 15μελη και ο σύλλογος. Ξεκάθαρα ήταν θέμα οικονομικό και για να βγει ο συγκεκριμένος τράπερ να τραγουδήσει θα έπρεπε να γίνει κατανάλωση».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μιλά για την απόφαση να σφραγιστεί το κλαμπ. «Είναι μια ιστορία που την ξέραμε όλοι, κάτω από το χαλί πήγαινε συνήθως και για αυτό και είδαμε αυτές τις τραγικές εικόνες και νομίζω ότι από εδώ και πέρα πρέπει να αλλάξουμε την προσέγγισή μας. Κανονικά για να υπάρξει οριστική ανάκληση άδειας χρειάζεται τρεις φορές να υπάρξει προσωρινή σφράγιση σε ένα μαγαζί. Γι’ αυτό και εμείς προσπαθήσαμε με νόμιμες διαδικασίες να βρούμε τον τρόπο να υπάρξει οριστική ανάκληση άδειας για να δώσουμε ένα καθαρό και ηχηρό μήνυμα. Νομίζω ότι ούτε και αυτό είναι αρκετό».
Όπως λέει ο ίδιος: «Μπορεί μετά να αλλάξει ιδιοκτησία και να ξανανοίξει το συγκεκριμένο μαγαζί. Έχει αλλάξει και αρκετά χέρια έτσι και αλλιώς. Και αυτό είναι παράνομο γι’ αυτό και δέσαμε μια ιστορία για να κάνουμε οριστική ανάκληση άδειας. Εμείς προτείνουμε πως η Αστυνομία που κάνει τον έλεγχο θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα επιτόπου να σφραγίσει και να μην χρειάζεται να κάνει μηνυτήρια αναφορά στον δήμο, ο δήμος να χρειάζεται οι υπηρεσίες του να κάνουν εισήγηση, το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει και μετά να πάει κάποιος να σφραγίσει. Αυτό είναι τρεις ημέρες».
«Πολλές φορές σφραγίζεις και μετά πάει το δικαστήριο και μέχρι να εκδικαστεί παραμένει ανοιχτό. Το δεύτερο είναι να υπάρχουν πολύ αυστηροί κανόνες όσον αφορά τη λειτουργία και την αδειοδότηση και όταν αυτοί δεν τηρούνται, να μην δίνεται άδεια. Το απίστευτο είναι ότι υπήρχε Αστυνομία εκεί και σταμάτησε απλά το πάρτι και τα παιδιά έβγαιναν έξω. Δεν υπήρξε σφράγιση. Το μαγαζί αυτό εφόσον υπήρξε έκθεση ανηλίκων σε τέτοιον κίνδυνο να μην ξανανοίξει και αν υπάρχει ξανά τέτοιου τύπου άδεια, αυτή να είναι με τελείως διαφορετικούς όρους», καταλήγει.