28η Οκτωβρίου: Με καλοκαιρινό καιρό η παρέλαση

 28η Οκτωβρίου: Με καλοκαιρινό καιρό η παρέλαση

Ο καιρός συνεχίζει να κινείται σε καλοκαιρινούς ρυθμούς, καθώς – όπως όλα δείχνουν – η θερμοκρασία θα παραμείνει μέχρι και την Τρίτη σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά, το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου κυλά με ηλιόλουστο καιρό και καλές θερμοκρασίες, ενώ και αύριο, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, θα επικρατήσουν οι ίδιες καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ίδιος καιρός θα συνεχιστεί στην περιοχή μας, τουλάχιστον ως την ερχόμενη Τρίτη (29/10). Έτσι, οι καιρικές συνθήκες θα είναι πολύ καλές για όσους επιστρέφουν από κάποιο ταξίδι στη στεριά ή τη θάλασσα, με τον μετεωρολόγο Δημήτρη Ζιακόπουλο να προειδοποιεί ότι το πρόβλημα της λειψυδρίας για τη γεωργία, και όχι μόνο, θα γίνει δυστυχώς, οξύτερο, «αν λάβουμε υπόψη μας ότι (αξιόλογες) βροχές στη χώρα δεν προβλέπονται καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας».

Η πρόγνωση για αύριο, ανήμερα της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου

Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στις Κυκλάδες κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 25 βαθμούς, στα κεντρικά τους 25 με 26 και στα νότια κατά τόπους τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας στα βόρεια και κεντρικά πεδινά της ηπειρωτικής χώρας θα κυμανθούν περί τους 3 με 6 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά Άρθρα