Επίθεση στο Τελ Αβίβ: Ένας νεκρός και 32 οι τραυματίες

 Επίθεση στο Τελ Αβίβ: Ένας νεκρός και 32 οι τραυματίες

Ένας είναι ο νεκρός και 32 άλλοι τραυματίσθηκαν όταν φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου κοντά σε στρατιωτική βάση στο Ραμάτ Χασαρόν στο κεντρικό Ισραήλ, σύμφωνα με τους Times of Israel. 

Ερευνα διεξάγεται για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο οδηγός του φορτηγού «εξουδετερώθηκε» από οπλισμένους πολίτες, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ.

Η περιοχή Γκλιλότ φιλοξενεί το αρχηγείο της Mossad, μαζί με αρκετές μονάδες πληροφοριών των IDF, συμπεριλαμβανομένης της υψηλού προφίλ ομάδας πληροφοριών σημάτων Unit 8200.

Η οργάνωση Χαμάς χαιρέτισε με ανακοίνωσή της μία «ηρωική επιχείρηση» που πραγματοποιήθηκε κοντά «στο αρχηγείο της Μοσάντ». «Αποτελεί φυσική απάντηση στα εγκλήματα της (ισραηλινής) κατοχής κατά του παλαιστινιακού λαού μας στην Γάζα, στην Δυτική Οχθη, στην Ιερουσαλήμ».

Σύμφωνα με την αστυνομία, «λεωφορείο αποβίβαζε επιβάτες σε στάση όταν ένα φορτηγό έπεσε επάνω στο λεωφορείο και τους επιβάτες». «Πολίτες πυροβόλησαν τον οδηγό του φορτηγού και τον εξουδετέρωσαν».

Σύμφωνα με την υπηρεσία άμεσης βοήθειας, από τους 32 τραυματίες οι 5 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σχετικά Άρθρα