WP: Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες δεν στηρίζει κανέναν υποψήφιο πρόεδρο

 WP: Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες δεν στηρίζει κανέναν υποψήφιο πρόεδρο

Πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η Washington Post δεν θα στηρίξει κανέναν από τους δύο υποψηφίους για την προεδρία των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η ίδια η εφημερίδα. «Η Washington Post δεν θα στηρίξει κάποιος υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές σε αυτή τη διαδικασία. Ούτε και σε μελλοντικές προεδρικές εκλογές» ανέφερε σε δήλωσή του ο εκδότης και διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας, Will Lewis. «Επιστρέφουμε στις ρίζες μας και δεν στηρίζουμε κανέναν υποψήφιο» πρόσθεσε. Η Washington Post στηρίζει υποψηφίους σε κάθε προεδρική εκλογή που έχει γίνει από τη δεκαετία του 1980.

Στη δήλωσή του, ο Lewis σημειώνει ακόμα ότι «γνωρίζουμε πως αυτή την απόφαση θα την αναγνώσουν με διάφορους τρόπου, ανάμεσα σε αυτός και ως τακτική στήριξης ενός από τους δύο υποψηφίους, ή ως καταδίκη για τον άλλον, ή ακόμα και ως αποποίηση ευθυνών.Αυτό είναι αναπόφευκτο», συνέχισε ο Lewis.

«Δεν το βλέπουμε έτσι. Το θεωρούμε συνεπές με τις αξίες που ανέκαθεν υποστήριζε η Washington Post και αυτό που ελπίζουμε σε έναν ηγέτη: χαρακτήρα και θάρρος στην υπηρεσία της αμερικανικής ηθικής, σεβασμό για το κράτος δικαίου και σεβασμό για την ανθρώπινη ελευθερία σε όλες τις πτυχές του« σημείωσε στη δήλωσή του.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε μία μόλις ημέρα αφού ο ιδιοκτήτης των The Los Angeles Times, Patrick Soon-Shiong, μπλόκαρε την προγραμματισμένη στήριξη στην Κάμαλα Χάρις.

Σχετικά Άρθρα