Συγκλονίζει η Μπακοδήμου: “Συνήλθα μετά από 31 ώρες στη ΜΕΘ”

 Συγκλονίζει η Μπακοδήμου: “Συνήλθα μετά από 31 ώρες στη ΜΕΘ”

«Πήγα να κάνω μια εξέταση κι έπρεπε να πάρω μέθη. Όταν μου έδωσαν το αντιβιωτικό, εγώ κατέρρευσα!» είπε η Μαρία Μπακοδήμου η οποία μίλησε για την περιπέτεια της στην εκπομπή «Στούντιο 4» η οποία λίγο έλλειψε να της κοστίσει τη ζωή. Κατά την επίσκεψή της σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών για να κάνει κάποιες διαγνωστικές εξετάσεις, της χορηγήθηκε η φαρμακευτική ουσία που της προκάλεσε αναφυλαξία (αλλεργικό σοκ). Μάλιστα, κρίθηκε απαραίτητο από τους γιατρούς να εισαχθεί και στην Εντατική.

«Σωματικά δεν έχω συνέλθει ακόμα. Το αλλεργικό σοκ είναι κάτι που κάνει τον οργανισμό να καταρρεύσει και φυσικά κινδυνεύεις σοβαρά. Ψυχολογικά όμως με έχει ρίξει, αλλά μπορεί να είναι μετατραυματικό στρες, γιατί φεύγεις κι έρχεσαι. Ήταν πολύ σοβαρό».

Όπως εξήγησε η ίδια όταν πήρε μέθη, κατέρρευσε. «Τώρα αρχίζω και το ψάχνω να δω τι ήταν, γιατί πρέπει να περάσουν τρεις εβδομάδες, και συνήλθα μετά από 31 ώρες στην εντατική», είπε αρχικά η Μαρία Μπακοδήμου.

Όπως συμπλήρωσε η ίδια : «Είχα την αίσθηση ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά, γιατί υπέφερα. Ο γιος μου ήρθε μετά από κάποιες ώρες στο νοσοκομείο, σοκαρίστηκε. Ο άλλος μου ο γιος που δεν ζει στην Ελλάδα, ήταν στο γραφείο και τρελάθηκε, δεν ήξερε τι να κάνει, να έρθει ή να μείνει εκεί».

Τέλος είπε: «Όταν συνήλθα, μου είπαν τα κορίτσια που ήταν βοηθοί στο χειρουργείο, ότι “φύγατε και ξανάρθατε”. Εγώ αισθανόμουν ότι χάνομαι και η αγωνία μου ήταν να μην φύγω. Από την άλλη υπέφερα πολύ σωματικά κι έλεγα ότι κάτι πρέπει να γίνει, ή να σταματήσω να υποφέρω…» είπε και στο τέλος ζήτησε να μην επεκταθεί η συζήτηση σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πως είναι να φεύγεις και να επιστρέφεις στη ζωή.

«Είναι μεγάλο το σοκ όταν ξυπνάς γιατί μετά έχει να τσεκάρεις τον κίνδυνο, επειδή δεν έπαιρνε οξυγόνο ο εγκέφαλος, αν δουλεύει το μυαλό σου, η καρδιά σου. Έπρεπε να κάνω μια σειρά από εξετάσεις» τόνισε.

Καταλήγοντας, η Μαρία Μπακοδήμου είπε: «Τώρα καλά είμαι, αν εξαιρέσεις αυτό το μετατραυματικό στρες. Το πόσο εύκολα μπορείς να φύγεις ενώ είσαι γερός και προσέχεις τον εαυτό σου, τη διατροφή σου, γυμνάζεσαι. Σέβεσαι τη ζωή σου και τον εαυτό σου. Πάντα τα έκανα αυτά. Δεν είμαι άνθρωπος που αφήνομαι. Δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε όλα, αυτό με σοκάρει.

Από τη μία τρομάζεις και από την άλλη χαίρεσαι που ζεις. Βλέπω τη ζωή με άλλη ματιά, την εκτιμώ περισσότερο. Το βράδυ με πιάνουν οι μαυρίλες, κατά τη διάρκεια του ύπνου ξυπνάω. Το πρωί είμαι μια χαρά, τη μέρα είμαι λειτουργική. Μετά δεν εξελίσσεται πολύ καλά. Πετάγομαι στον ύπνο μου».

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα αμαρτωλά πάρτι του Diddy

Σχετικά Άρθρα