Τι σας θυμίζει το καινούριο “Desease” της Lady Gaga;- Πώς το βαθμολόγησαν οι κριτικοί, τι ακολουθεί- Ακούστε το (vid)

 Τι σας θυμίζει το καινούριο “Desease” της Lady Gaga;- Πώς το βαθμολόγησαν οι κριτικοί, τι ακολουθεί- Ακούστε το (vid)

Ορισμένοι το αποκαλούν “απηνιδωτή που μας ξυπνάει από λήθαργο”, άλλοι πάλι ως επιστροφή στις ποπ ρίζες της. Σε κάθε περίπτωση το “Desease” που κυκλοφόρησε σήμερα (25/10) “τα σπάει” διεθνώς και είναι το καλύτερο λανσάρισμα του νέου άλμπουμ της που θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο.

Η Lady Gaga μίλησε για πρώτη φορά για νέα μουσική ενώ γιόρταζε για τα 38α γενέθλιά της στις 28 Μαρτίου 2024, λέγοντας ότι «έγραφε μερικές από τις καλύτερες μουσικές της όσο θυμάται [της]» και δημοσίευσε μια άλλη ενημέρωση από ένα στούντιο ηχογράφησης στο Ιούλιος 2024. Μετά την κυκλοφορία του ” Die with a Smile “, μια συνεργασία με τον Αμερικανό τραγουδιστή Bruno Mars , στις 16 Αυγούστου, η πρεμιέρα της ταινίας της Joker: Folie à Deux με τον Joaquin Phoenix , και μόλις τέσσερις εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του Το συνοδευτικό άλμπουμ της ταινίας, Harlequin , ανακοίνωσε το βασικό σινγκλ για το επερχόμενο όγδοο στούντιο άλμπουμ της που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.

Η «Ασθένεια» διαρκεί τρία λεπτά και 49 δευτερόλεπτα. Είναι ένα αισιόδοξο electropop , dark pop , synth-pop , και EDM τραγούδι,] με gothic και industrial rock επιρροές. Διαθέτει EDM και techno -heavy beats, grungy κιθάρες και δυσοίωνες πολυεπίπεδες αρμονίες. Οι κριτικοί βρήκαν το “Disease” θεματικά παρόμοιο με τα σινγκλ της Gaga ” Bad Romance ” (2009) και ” The Cure ” (2017)”

Οι κριτικές

Ο Robin Murray από το Clash θεώρησε ότι η Gaga ήταν “μια χαοτική θεραπεία σε έναν κόσμο ποπ-πανδημίας” και βαθμολόγησε το τραγούδι 9 στα 10. Ο Roisin O’Connor από το The Independent το βαθμολόγησε με 4 στα 5. Ο India Block από την Evening Standard βαθμολόγησε το τραγούδι με 5 στα 5, γράφοντας ότι το τραγούδι έχει “κακή θήκη με σκουλήκια αυτιών, που τρυπώνουν τον εγκέφαλό σου μετά από μία μόνο ακρόαση”. Η Alexa Camp από το Slant Magazine επαίνεσε το “Disease” και ένιωσε ότι το τραγούδι θυμίζει στυλιστικά τη μουσική στα άλμπουμ της Gaga The Fame Monster (2009) και Born This Way (2011). Σημείωσε ότι «οι στίχοι του τραγουδιού βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε κλισέ, […] ωστόσο, η βαθιά παραγωγή του κομματιού αποδεικνύεται αρκετά ικανοποιητική ώστε να αντέξει ακόμα και μια γραμμή όπως το «Μπορώ να μυρίζω την ασθένειά σου»».

Και η αυτόματη ερώτηση που γεννιέται φυσικά είναι… πότε θα δούμε το βιντεοκλίπ για το “Disease”, μιας και Lady Gaga χωρίς δυνατό οπτικό ερέθισμα δεν υφίσταται. Για να μην μας αφήσει παραπονεμένους η Gaga πόσταρε στα social μία απειροελάχιστη γεύση από το βίντεο για το τραγούδι – το οποίο η Washington Post σε κριτική της αποκαλεί “dungeon-dark pop”.

Η Gaga με μακριά κατάμαυρη περούκα και μπέιμπι-ντολ τρέχει σε μια “pleasantville” αμερικανική γειτονιά, ενώ κάποιος μέσα σε ένα αυτοκίνητο την καταδιώκει. Πιθανότατα κάποια στιγμή το αυτοκίνητο τη χτυπάει, αν “διαβάζουμε” σωστά τη φωτογραφία του πρόμο για το Disease.

Σχετικά Άρθρα