Δικαιολογητικά τέλος. Κλείσε ασφάλεια αυτοκινήτου με 5 μόνο βήματα!

 Δικαιολογητικά τέλος. Κλείσε ασφάλεια αυτοκινήτου με 5 μόνο βήματα!

Searching for Car insurance online

Η γραφειοκρατία, είναι πονοκέφαλος για όλους όσοι θέλουν να αγοράσουν ασφάλεια αυτοκινήτου. Τι θα έλεγες, αν σου αποκαλύπταμε ότι μπορείς να αποκτήσεις τη νέα ασφάλεια του αυτοκινήτου σου, χωρίς δικαιολογητικά; Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, τα πράγματα έχουν γίνει πολύ απλά με τις online πλατφόρμες ασφάλισης αυτοκινήτων. Άμεσα, μπορείς να έχεις το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σου στα χέρια σου, χωρίς να ψάχνεις ώρες ατελείωτες για δικαιολογητικά, αντίγραφα, πιστοποιητικά και οτιδήποτε άλλο σου ζητήσει ο ασφαλιστικός σύμβουλος. Πώς λειτουργεί όμως ο τομέας της online ασφάλισης αυτοκινήτου;

1. Εισέρχεσαι στην online πλατφόρμα ασφάλισης που έχεις επιλέξει

Στο διαδίκτυο θα βρεις αρκετές online πλατφόρμες ασφάλισης, το ζήτημα είναι να επιλέξεις εκείνη που έχει συνάψει συνεργασίες με τις πιο αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα, αλλά και εμπιστεύεσαι περισσότερο. Επιπλέον, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι πράγματι, η πλατφόρμα αυτή σου δίνει έγκυρες πληροφορίες και συμφέρουσες τιμές στα πακέτα ασφάλισης. Ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνεις την επιλογή σου πιο εύκολη, είναι να κοιτάξεις τις online κριτικές ώστε να διαβάσεις τα σχόλια προηγούμενων πελατών. Μόλις, επιλέξεις την online πλατφόρμα ασφάλισης που σου ταιριάζει, εισέρχεσαι και ακολουθείς τα βήματα, έως ότου καταλήξεις στη σελίδα των προσφορών.

2. Συμπληρώνεις τα προσωπικά σου στοιχεία

Σε αυτό το σημείο, η συμπλήρωση των στοιχείων είναι απαραίτητη για να λάβεις προσφορές ασφάλισης που εξυπηρετούν τις ανάγκες τις δικές σου και του αυτοκινήτου σου. Όταν λέμε προσωπικά στοιχεία, εννοούμε:

  • Αριθμό κυκλοφορίας αυτοκινήτου
  • Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας του αυτοκινήτου
  • Ημερομηνία γεννήσεως
  • Ημερομηνία έκδοσης διπλώματος
  • Μάρκα και μοντέλο αυτοκινήτου
  • Ταχυδρομικό Κώδικα

Με αυτές τις πληροφορίες, η πλατφόρμα ξεκινάει να χτίζει το πακέτο ασφάλισής σου και να συγκεντρώνει όλες τις διαθέσιμες ασφάλειες που σε καλύπτουν.

3. Επιλέγεις πρόσθετες καλύψεις

Οι ασφαλιστικές εταιρείες, διαθέτουν κάποια συγκεκριμένα είδη ασφάλισης: βασική ασφάλεια αυτοκινήτου, μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου και ασφάλεια πυρός/κλοπής αυτοκινήτου. Όλα τα παραπάνω πακέτα περιέχουν τις υποχρεωτικές – από τον Νόμο – καλύψεις αλλά διαφέρουν ως προς τον αριθμό των συμπληρωματικών καλύψεων.

Σε περίπτωση που έχεις αναγνωρίσει κάποια ανάγκη σου, την οποία δεν μπορείς να ικανοποιήσεις με τις καλύψεις του βασικού πακέτου, υπάρχει πάντα η επιλογή να προσθέσεις επιπλέον καλύψεις. Οι πιο δημοφιλείς πρόσθετες καλύψεις είναι η οδική βοήθεια, η θραύση κρυστάλλων και η νομική προστασία. Επιλέγοντας επιπλέον καλύψεις, αναπροσαρμόζεται η τιμή των προτεινόμενων πακέτων ασφάλισης και πλέον έχεις ολοκληρωμένες προτάσεις ασφάλισης που σε ικανοποιούν πληρέστερα.

4. Συγκρίνεις πακέτα ασφάλισης

Η σύγκριση γίνεται σε δύο επίπεδα. Είναι λογικό αν είσαι ήδη ασφαλισμένος, να συγκρίνεις τα νέα πακέτα ασφάλισης που σου προτείνονται, με τις παροχές του υφιστάμενου ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Ακόμη κι αν δεν είσαι ασφαλισμένος όμως, σύγκριση γίνεται μεταξύ των πακέτων των διάφορων ασφαλιστικών εταιρειών. Στις online πλατφόρμες, πολλές φορές σου δίνεται η δυνατότητα της σύγκρισης των ασφαλειών που είναι στις πρώτες σου προτιμήσεις. Σε αυτή τη σύγκριση βοηθούν και διάφορα φίλτρα τα οποία ξεκαθαρίζουν το τοπίο ως προς το ποιο είναι το οικονομικότερο πακέτο, ποιο σου παρέχει τις περισσότερες καλύψεις κ.α.

5. Αγοράζεις το πακέτο και λαμβάνεις το ασφαλιστήριο στο email σου

Όταν καταλήξεις στην ασφάλεια αυτοκινήτου που σε καλύπτει, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προχωρήσεις στην αγορά του ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Συνήθως, μπορείς να πραγματοποιήσεις την πληρωμή με τη χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας, μέσω IRIS, με web banking ή τηλεφωνικά με χρέωση κάρτας. Με την ολοκλήρωση της πληρωμής, λαμβάνεις στο email που έχεις δώσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και μπορείς να ξεκινήσεις αμέσως τις διαδρομές σου.

Το καλύτερο στο φυλάξαμε για το τέλος. Η online αγορά της ασφάλειας αυτοκινήτου όχι μόνο δεν χρειάζεται δικαιολογητικά, αλλά μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ώρα από όπου κι αν βρίσκεσαι, μέσα από το κινητό σου. Κάνε λοιπόν την έρευνά σου χωρίς άγχος και βρες την ασφάλεια αυτοκινήτου που σου ταιριάζει!

Σχετικά Άρθρα