Δραματική επιστολή του Δ/ντος Συμβούλου της “Left Media”: Δεν μπορώ να συνεχίσω τη Διοίκηση

 Δραματική επιστολή του Δ/ντος Συμβούλου της “Left Media”: Δεν μπορώ να συνεχίσω τη Διοίκηση

Επιστολή καταπέλτης για την περίοδο Κασσελάκη από τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Left Media» κ. Κωνσταντίνο Νικόλτσιο στη Γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, τον Πρόεδρο της ΚΟ, Νίκο Παππά και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. Στην επιστολή του ο κ. Νικόλτσιος, που ανακοινώνει πως δεν μπορεί να συνεχίσει τη διοίκηση των Μέσων, περιγράφει σε δραματικούς τόνους το οικονομικό αδιέξοδο, κάνοντας λόγο για «τραγική οικονομική κατάσταση» και σημειώνοντας πως τα κομματικά media «βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού», ενώ εισηγείται τη μίσθωση και μετέπειτα μεταβίβαση του ραδιοφώνου «Στο Κόκκινο» σε επενδυτή που σύμφωνα με τα λεγόμενά του έχει βρεθεί και αποτελεί «γνωστή εταιρεία Ήχου και Εικόνας».

Στην εν λόγω επιστολή ο διευθύνων σύμβουλος κατηγορεί την προεδρία Κασσελάκη πως δεν φρόντισε να ορίσει ποτέ νέα διοικητική ομάδα στον Όμιλο μετά την αποχώρηση της προηγούμενης, ενώ αφήνει αιχμές για επιβάρυνση των οικονομικών με «υποδείξεις για προσλήψεις δημοσιογράφων» παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις του λόγω της εγνωσμένης οικονομικής κατάστασης.

Παράλληλα, κατηγορεί την ηγεσία για πως προχώρησε χωρίς κανέναν σχεδιασμό στην απόφαση αναστολής έκδοσης του καθημερινού φύλλου «χωρίς να έχει διασφαλίσει το αναγκαίο ποσό για τις αποζημιώσεις του πλεονάζοντος προσωπικού, με αποτέλεσμα να παραμένουν εδώ και μήνες όμηροι της ανευθυνότητας μας, παρά τις σχετικές υποσχέσεις που έδωσε δημόσια ο τότε Πρόεδρος του Κόμματος».

Ο κ. Νικόλτσιος στην επιστολή του σημειώνει πως «οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν σχεδόν δύο μήνες και βρίσκονται σε κινητοποιήσεις», υπογραμμίζει πως οι δωρεές δεν επαρκούν ούτε για τα ελάχιστα των εξόδων, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για υπαγωγή στον Τειρεσία καθώς χάθηκαν οι ρυθμίσεις των οφειλών που ήταν σε ισχύ και συγχρόνως «οι επιταγές σε προμηθευτές της περιόδου Κασσελάκη αρχίσαν να σφραγίζονται».

Ενδεικτικό της κατάστασης επικείμενης χρεωκοπίας είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με την επίμαχη επιστολή, τίθεται εν αμφιβόλω η έκδοση του φύλλου της ερχόμενης Κυριακής, καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια πίστωσης σε προμηθευτές χαρτιού και το τυπογραφείο.

Όσον αφορά στην εκμίσθωση του ραδιοφώνου «Στο Κόκκινο», επισημαίνει πως «μετά τη λήξη της μίσθωσης θα πρέπει να μεταβιβαστεί το 100% των μετοχών της “left Media A.E” σε αυτήν, έναντι ενός συμφωνημένου αντίτιμου, αφαιρουμένου βέβαια του ποσού, που θα δαπανήσει άμεσα η εταιρεία, για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων έως του ποσού ύψους 1.500.000 ευρώ. (οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, προμηθευτές, αμοιβές, κλπ)».

Καταλήγοντας στην επιστολή του σημειώνει πως θα πρέπει να αναζητηθεί το αναγκαίο ποσό για τη συνέχιση της λειτουργίας των Μέσων, έως ότου η νέα ηγεσία αποφασίσει για το μέλλον τους, ειδάλλως θα οδηγηθούν στην απαξίωση και την καταστροφή, με τη νέα ηγεσία να επωμίζεται τεράστιες οφειλές σε εργαζόμενους και προμηθευτές.

Σχετικά Άρθρα