Σάλος με πρώην μοντέλο που κατηγορεί τον Τραμπ για σεξουαλική επίθεση το 1992 (vid)

 Σάλος με πρώην μοντέλο που κατηγορεί τον Τραμπ για σεξουαλική επίθεση το 1992 (vid)

Ενα πρώην μοντέλο, ηλικίας 56 ετών σήμερα, κατηγορεί τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για σεξουαλική επίθεση ως μέρος «ενός διεστραμμένου παιχνιδιού ανάμεσα στον Τραμπ και τον Τζέφρι Επστάιν».

Η Στέισι Γουίλιαμς, η οποία ασχολούνταν επαγγελματικά με το μόντελινγκ τη δεκαετία του ’90, δήλωσε ότι συνάντησε για πρώτη φορά τον Τραμπ το 1992 σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι, αφού της τον σύστησε ο Επστάιν, ο οποίος, ήταν καλός φίλος του τότε μεσίτη ακινήτων στη Νέα Υόρκη. Η Γουίλιαμς ανέφερε σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, ότι ο Επστάιν ενδιαφέρθηκε για εκείνη και οι δυο τους έβγαιναν περιστασιακά για μια περίοδο μερικών μηνών. 

«Τότε έγινε πολύ σαφές ότι αυτός και ο Ντόναλντ ήταν πραγματικά, πραγματικά καλοί φίλοι και περνούσαν πολύ χρόνο μαζί».

Το περιστατικό για το οποίο κατηγορεί τον Τραμπ σημειώθηκε μερικούς μήνες αργότερα, στα τέλη του χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης του 1993, όταν κάνοντας οι δυο τους μια βόλτα, άκουσε τον Επστάιν να της προτείνει να επισκεφθούν τον Τραμπ στον Πύργο Τραμπ.

Λίγη ώρα αφού έφτασαν, όπως ισχυρίζεται η Γουίλιαμς, ο Τραμπ την χαιρέτησε, την τράβηξε προς το μέρος του και άρχισε να τη χουφτώνει. Όπως λέει, έβαλε τα χέρια του «σε όλο μου το στήθος», καθώς και στη μέση και τους γλουτούς της και η ίδια πάγωσε επειδή ήταν «βαθιά μπερδεμένη» για το τι συνέβαινε. Παράλληλα, είπε ότι πίστευε ότι είδε τους δύο άνδρες να χαμογελούν ο ένας στον άλλο.

Η Καρολίν Λέβιτ, εκπρόσωπος Τύπου της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, αμφισβητεί ότι συνέβη κάτι τέτοιο και υποστηρίζει ότι «αυτές οι κατηγορίες, που διατυπώθηκαν από μία πρώην ακτιβίστρια του Μπαράκ Ομπάμα και ανακοινώθηκαν σε τηλεφώνημα της εκστρατείας της Χάρις δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές, είναι απερίφραστα ψευδείς. Είναι προφανές ότι αυτή η ψεύτικη ιστορία επινοήθηκε από την προεκλογική εκστρατεία της Χάρις».

Η Γουίλιαμς υποστηρίζει ότι ο Τραμπ έστειλε στον ατζέντη της μια καρτ ποστάλ μέσω κούριερ αργότερα το 1993, μια αεροφωτογραφία του Mar-a-Lago, της κατοικίας του στο Palm Beach. Η καρτ ποστάλ που δημοσιεύει ο Guardian γράφει:

«Stacey – Το σπίτι σου μακριά από το σπίτι. Με αγάπη Ντόναλντ».

Η Γουίλιαμς, η οποία είναι 56 ετών και κατάγεται από την Πενσιλβάνια, έχει ανοίξει και στο παρελθόν το θέμα μέσω αναρτήσεων στα social media, αλλά αυτή τη φορά αποκάλυψε λεπτομέρειες για την συνάντηση σε ένα τηλεφώνημα που διοργάνωσε μια ομάδα με την ονομασία Survivors for Kamala.

Στην κλήση Zoom συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός Ashley Judd και η καθηγήτρια νομικής και ακαδημαϊκός Anita Hill. Οι Survivors for Kamala έβγαλαν επίσης μια διαφήμιση στους New York Times αυτή την εβδομάδα, την οποία υπογράφουν 200 επιζώντες σεξουαλικής και έμφυλης βίας, η οποία είχε σκοπό να υπενθυμίσει ότι ο Τραμπ έχει κριθεί υπεύθυνος για σεξουαλική κακοποίηση από δικαστήριο.

Η Γουίλιαμς δήλωσε ότι όταν εκείνη και ο Επστάιν έφυγαν από τον Πύργο Τραμπ, αυτός θύμωνε όλο και περισσότερο μαζί της.

«Ο Τζέφρι και εγώ φύγαμε και δεν με κοίταξε ούτε μου μίλησε και ένιωσα αυτή την οργή γύρω μου, και όταν κατεβήκαμε στο πεζοδρόμιο, με κοίταξε και απλά με έβρισε και μου είπε: «Γιατί τον άφησες να το κάνει αυτό;»», είπε στην κλήση Zoom.

«Με έκανε να νιώσω τόσο άσχημα και θυμάμαι ότι ήμουν πολύ μπερδεμένη», είπε και εξήγησε ότι όλα αυτά ήταν μάλλον μέρος «διεστραμμένου παιχνιδιού».

«Ένιωσα ντροπή και αηδία και καθώς ακολουθούσαμε χωριστούς δρόμους, ξανασκέφτηκα τη στιγμή που τα χέρια του Τραμπ ήταν πάνω μου. Ένιωσα σαν ένα κομμάτι κρέας», εξηγεί η ίδια στον Guardian.

Οι δρόμοι της με τον Επστάιν χώρισαν λίγο καιρό αργότερα. Η Γουίλιαμς δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα ποιος πραγματικά ήταν ο πρώην σύντροφός της και ότι κάποια στιγμή θα θεωρείτο ένας από τους χειρότερους παιδόφιλους στη σύγχρονη ιστορία.

Ο ισχυρισμός της για το χούφτωμα και το ανεπιθύμητο σεξουαλικό άγγιγμα ακολουθεί ένα καλά τεκμηριωμένο μοτίβο συμπεριφοράς του Τραμπ.

Πάνω από 20 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον πρώην πρόεδρο, ο οποίος έχει καταδικαστεί για πολλά κακουργήματα σεξουαλικής συμπεριφοράς που χρονολογούνται εδώ και δεκαετίες.

Οι ισχυρισμοί περιλαμβάνουν καταγγελίες ότι ο Τραμπ τις φίλησε χωρίς τη συγκατάθεσή τους, ότι έφτασε κάτω από τις φούστες τους και, στην περίπτωση ορισμένων διαγωνιζομένων σε καλλιστεία, ότι τις πλησίασε στα αποδυτήρια.

Ένα πρώην μοντέλο ονόματι Έιμι Ντόρις μοιράστηκε ισχυρισμούς για τον Τραμπ παρόμοιους με αυτούς που περιέγραψε η Γουίλιαμς σε συνέντευξή της στον Guardian το 2020 με τον ρεπουμπλικανό υποψήφιο να αρνείται κατηγορηματικά ότι παρενόχλησε ποτέ, κακοποίησε ή συμπεριφέρθηκε ανάρμοστα απέναντι στην Ντόρις.

Πέρυσι, ένα δικαστήριο έκρινε ότι ο Τραμπ ευθύνεται για τη σεξουαλική κακοποίηση της αρθρογράφου Ε Τζιν Κάρολ το 1996 και της επιδίκασε 5 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση.

Ερωτηθείσα αν είχε σκεφτεί να βγει μπροστά στο παρελθόν, σε περιόδους που άλλες γυναίκες προέβαιναν σε καταγγελίες εναντίον του Τραμπ, η Γουίλιαμς ανέφερε ότι ήθελε να αποφύγει την αρνητική δημοσιότητα και σίγουρα τον αρνητισμό με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν άλλες γυναίκες που βρήκαν το θάρρος να το κάνουν.

«Εξαφανίστηκα επίτηδες επειδή προτιμώ να παραμένω ανώνυμη. Παρακολούθησα τι έχει συμβεί στις γυναίκες που έβγαιναν μπροστά και προφανώς το να κάνω το ίδιο ως μητέρα με ένα παιδί, ήταν απλά αδύνατο. Επέλεξα με τον δικό μου τρόπο με σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαψεύσω όσους ισχυρίζονταν ότι ο Τραμπ δεν είχε βλάψει καμία γυναίκα».

Σχετικά Άρθρα