Θεσσαλονίκη: Η 50χρονη που κατηγορείται πως δολοφόνησε τον σύζυγό της με υδράργυρο είχε αγοράσει πάνω από 10 θερμόμετρα

 Θεσσαλονίκη: Η 50χρονη που κατηγορείται πως δολοφόνησε τον σύζυγό της με υδράργυρο είχε αγοράσει πάνω από 10 θερμόμετρα

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση “θρίλερ” στη Θεσσαλονίκη, όπου μια 50χρονη γυναίκα κατηγορείται για τη δολοφονία του συζύγου της, τον οποίο φέρεται να δηλητηρίασε με υδράργυρο. Σύμφωνα με το protothema.gr η υπόθεση, η οποία θεωρείται “γρίφος”, απασχόλησε για πρώτη φορά τις Αρχές το 2018, όταν το 60χρονο θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου με υποψία ισχαιμικού επεισοδίου, που τελικά δεν επιβεβαιώθηκε. Κατά τη νοσηλεία του, οι γιατροί παρατήρησαν ύποπτες εκροές υδραργύρου από τα αυτιά του και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Δύο μήνες μετά το εξιτήριο του, το θύμα κατέληξε, με τον θάνατό του να αποδίδεται αρχικά σε παθολογικά αίτια. Ωστόσο, το πρωί της Τρίτης, ασκήθηκε δίωξη στην 50χρονη, καταγόμενη από την Πολωνία, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Παρά την κατηγορία, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, όπως η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η τακτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα.

Η υπόθεση επανεξετάστηκε ύστερα από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα, το οποίο υποδείκνυε τη γυναίκα ως υπαίτια.

Ανάμεσα στα στοιχεία που την ενοχοποιούν είναι οι αντιφάσεις στις καταθέσεις της, καθώς και η αγορά μεγάλου αριθμού θερμομέτρων υδραργύρου (πάνω από 10) και φαρμακευτικών σκευασμάτων πριν από τον θάνατο του συζύγου της.

Σχετικά Άρθρα