Ερντογάν: Αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση- Έχουμε 4 μάρτυρες και 14 τραυματίες

 Ερντογάν: Αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση- Έχουμε 4 μάρτυρες και 14 τραυματίες

Η πρώτη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της κρατικής Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας (TUSAŞ) αφορούσε τους νεκρούς και τους τραυματίες.

«Έχουμε τέσσερις μάρτυρες, και 14 τραυματίες. Καταδικάζω αυτή την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση και εύχομαι το έλεος του Θεού στους μάρτυρές μας».

Στο μήνυμά του ο Ερντογάν, περιγράφει τα γεγονότα ως «μια άθλια επίθεση που στοχεύει την επιβίωση της χώρας μας, την ειρήνη του έθνους μας και τις αμυντικές μας πρωτοβουλίες που είναι το σύμβολο του ιδανικού της «πλήρως ανεξάρτητης Τουρκίας» μας».

Επίσης επαινεί τις δυνάμεις ασφαλείας, που «επενέβησαν γρήγορα και εξουδετέρωσαν τους τρομοκράτες».

«Το έθνος μας πρέπει να γνωρίζει ότι τα βρώμικα χέρια που απλώνονται στην Τουρκία σίγουρα θα σπάσουν. Καμία δομή, καμία τρομοκρατική οργάνωση που στοχεύει την ασφάλειά μας δεν θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους της», είπε ο Ερντογάν.

«Ο αγώνας μας ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατικές απειλές και τους υποστηρικτές τους θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και με πολυδιάστατο τρόπο» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος ενώ υπογράμμισε ότι προσεύχεται για τους 4 νεκρούς και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους 14 τραυματίες.

Η επίθεση βρήκε τον Ερντογάν στο Καζάν για τη σύνοδο των BRICS.

Σχετικά Άρθρα