Βελόπουλος: “Εμείς προτιμάμε τη φακή και τον πατριωτισμό”

 Βελόπουλος: “Εμείς προτιμάμε τη φακή και τον πατριωτισμό”

«Καλή η συναίνεση αλλά δεν είδα ανάληψη ευθύνης. Για τις πυρκαγιές κάποιος δεν έκανε λάθος; Όλα ήταν καλώς καμωμένα;» διερωτήθη ο Κυριάκος Βελόπουλος
«Οι ύβρεις είναι το επιχείρημα αυτού που δεν έχει επιχείρημα», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή. Αναφερόμενος στους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός, όπως «πατριώτες της φακής», ο κ. Βελόπουλος αντέτεινε ότι «η φακή είναι ένα υγιεινό και εύπεπτο όσπριο, αλλά όταν έχεις συνηθίσει να τρως χαβιάρι, δεν σου αρέσει. Εμείς προτιμάμε τη φακή και τον πατριωτισμό».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εξέφρασε την άποψη ότι η συναίνεση είναι καλή, αλλά παρατήρησε την έλλειψη ανάληψης ευθύνης για τις πυρκαγιές. «Κάποιος δεν έκανε λάθος; Όλα ήταν καλώς καμωμένα;» διερωτήθηκε, τονίζοντας ότι «είναι εύκολο να αποδίδεις την ευθύνη σε άλλους, αλλά είναι δύσκολο να αναλάβεις την ευθύνη των λαθών σου».

Ο κ. Βελόπουλος υπογράμμισε ότι «ο πρωθυπουργός πρέπει να παίρνει κεφάλια όταν φταίει κάποιος» και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα λάθη που έγιναν κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στην Αττική. «Κατέρρευσε ο σχεδιασμός του πυροσβεστικού κέντρου, καθυστέρησαν οι ρίψεις από εναέρια μέσα, έγιναν λάθη στο συντονισμό των ελικοπτέρων, σπαταλήθηκε πολύτιμος χρόνος και δεν έγινε καμία προσπάθεια κατάσβεσης τη νύχτα. Η μάχη χάθηκε στο Διόνυσο και την Εκάλη», επισήμανε χαρακτηριστικά, καλώντας σε ουσιαστική πολιτική ευθύνη.

Σχετικά Άρθρα