Βουλή: Αντιπαράθεση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη- Πρώτο “κρας τεστ” για την αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ

 Βουλή: Αντιπαράθεση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη-  Πρώτο “κρας τεστ” για την αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στη σημερινή (11.00) προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις φυσικές καταστροφές θα έχουμε τα πρώτα δείγματα για το πως θα εξελίσσεται στο εξής η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική Αντιπολίτευση σε επίπεδο κορυφής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσέλθει για να δώσει απαντήσεις στη συζήτηση που ζήτησε στα μέσα Αυγούστου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, αποτιμώντας συνολικά την αντιπυρική περίοδο.

Κυβερνητικά στελέχη, αναφέρουν πως θα μπορούσε να θεωρηθεί εξαιρετικά επιτυχημένη, αν δεν υπήρχε η «κηλίδα» της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αττική. Πάντως, αρμόδιες πηγές επισημαίνουν ότι αναλογικά με άλλες αντιπυρικές περιόδους κάηκαν πολύ λιγότερες δασικές εκτάσεις, ενώ το νέο επιχειρησιακό δόγμα που εφαρμόστηκε στην πράξη, με έμφαση στην άμεση πρώτη παρέμβαση, έδειξε να λειτουργεί. Παράλληλα, η κυβέρνηση δρομολογεί την υλοποίηση του σχεδίου ΑΙΓΙΣ για τον επανεξοπλισμό της Πολιτικής Προστασίας.

Η σημερινή σύγκρουση θα δώσει και δείγμα γραφής για τη στάση που θα τηρήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έναντι στην κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη συγκριτικά με το παρελθόν στο θέμα των υποκλοπών. Από αυτό προφνάως θα εξαχθεί και συμπέρασμα αν τελικά θα αποδεχτεί την πρόσκληση του πρωθυπουργού για συνάντηση κάτι που έχει αρνηθεί στο παρελθόν, λόγω του ζητήματος των παρακολουθήσεων.

«Να δούμε αν άλλαξε κάτι ή αν είναι ο ίδιος Ανδρουλάκης», αναφέρει σε συνομιλητές του κ. Μητσοτάκης, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν έχει κατηγορήσει το ΠΑΣΟΚ για επαμφοτερίζουσα στάση σε κρίσιμες μεταρρυθμίσεις.

Πάντως χωρίς να αποτελεί και πρόκριμα το ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη μεταρρύθμιση του ΑΣΕΠ, με τη σύντμηση των διαδικασιών και των χρονοδιαγραμμάτων.

Αντίθετα συναίνεση φαίνεται ότι θα υπάρξει, για την αναστολή χρηματοδότησης των Σπαρτιατών που αντιμετωπίζουν δικαστικές περιπέτειες ως «συνέχεια» της Χρυσής Αυγής, καθώς ο Θεόδωρος Λιβάνιος μπορεί να μην έκανε δεκτή την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ, πλην όμως δεσμεύτηκε ότι σε δεύτερο χρόνο και με βάση τις εξελίξεις από τη δικαιοσύνη η κυβέρνηση θα φέρει σχετική ρύθμιση.

Σχετικά Άρθρα