Ρέθυμνο: Στο νοσοκομείο 15χρονος σε κατάσταση οξείας μέθης

 Ρέθυμνο: Στο νοσοκομείο 15χρονος σε κατάσταση οξείας μέθης

Η ιατρική κοινότητα εκφράζει έντονη ανησυχία για την αύξηση των περιστατικών οξείας μέθης στους εφήβους. Ένα πρόσφατο περιστατικό αφορά έναν μαθητή της Α’ Λυκείου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου σε κατάσταση οξείας μέθης. Οι γιατροί προειδοποιούν τους γονείς για τους σοβαρούς κινδύνους που συνεπάγεται η κατάχρηση αλκοόλ σε τόσο νεαρή ηλικία, τονίζοντας τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία και την ανάπτυξη των εφήβων.

Καλεσμένη στην εκπομπή Action Σαββατοκύριακο το πρωί του Σαββάτου ήταν η ψυχολόγος κα. Χριστίνα Μπογιατζή η οποία σημείωσε ότι «Δυστυχώς μπορούν να ξεκινήσουν από την ηλικία των 12-13 ανάλογα με τα ερεθίσματα που έχουν στο σπίτι».

Η κ. Μπογιατζή ανέφερε επίσης ότι «Λείπει η συλλογική σκέψη και συμπεριφορά. Ο καθένας προσπαθεί ατομικά να μην πονάει, να μην σκέφτεται και το αλκοόλ είναι ένας τρόπος. Οι γονείς πρέπει να ψάξουν γιατί ο 15χρονος δεν αντέχει τον κόσμο που βρίσκεται μέσα του. Η ευθύνη είναι αυτή. Το αλκοόλ είναι ένα εργαλείο συναισθηματικού μουδιάσματος».

Αναφορικά με τους λόγους που θα μπορούσε να οδηγήσει ένα νεαρό παιδί στην αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ, η κ. Μπογιατζή τονίζει «Αν το παίζουν αντράκια επειδή πίνουν από μίμηση των ενηλίκων για να φανούν σαν να είναι ενήλικες τότε βιάζονται να μεγαλώσουν πριν την ώρα τους. Θέλουν να έχουν όλη την εξουσία του ενήλικα χωρίς όμως τις υποχρεώσεις, τον ρεαλισμό που έχει ένας ενήλικας».

Σχετικά Άρθρα