Βίντεο από την επίθεση της Χεσμπολάχ στο σπίτι του Νετανιάχου-Drone πέρασε πάλι την ισραηλινή “ασπίδα”

 Βίντεο από την επίθεση της Χεσμπολάχ στο σπίτι του Νετανιάχου-Drone πέρασε πάλι την ισραηλινή “ασπίδα”

Νέα ερωτήματα για την αντιπυραυλική ασπίδα του Ισραήλ προκύπτουν μετά τη νέα επίθεση της Χεσμπολάχ κατά την οποία ένα drone “τρύπησε” το iron dome και κατευθύνθηκε στην Καισάρεια με στόχο την ιδιωτική κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με το σαουδαραβικό μέσο Al-Hadath, το οποίο επικαλούνται και ισραηλινά ΜΜΕ.

Βίντεο από την επίθεση της Χεζμπολάχ στο σπίτι του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια:

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος προερχόμενο από το Λίβανο έπληξε σήμερα «δομή» της παραλιακής πόλης Καισάρεια στο κεντρικό Ισραήλ. Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα «έπληξε μια δομή στην περιφέρεια της Καισάρειας», ανακοίνωσε ο στρατός χωρίς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν υπάρχουν τραυματίες. Δύο άλλα drones αναχαιτίσθηκαν, πρόσθεσε ο στρατός.

Αναρτήσεις στα social media υποστηρίζουν ότι το κτίριο που χτυπήθηκε στην επίθεση ήταν μέρος του σπιτιού του Νετανιάχου.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από την επίθεση και δεν ήταν σαφές εάν ο πρωθυπουργός βρισκόταν στο σπίτι εκείνη τη στιγμή.

Όπως αναφέρει το The Times of Israel, οι προειδοποιητικές σειρήνες δεν ενεργοποιήθηκαν στην Καισάρεια, όπου ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει σπίτι.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ακούστηκαν εκρήξεις στην Καισάρεια, τη Χάιφα και το Καρμέλ, νωρίς το πρωί του Σαββάτου, αφού τρία drones που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο διείσδυσαν στις περιοχές Γκλιλότ, Καισάρεια, Δυτική Γαλιλαία και κόλπο της Χάιφα.

Ένα κτίριο στην Καισάρεια χτυπήθηκε χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί και μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις κατευθύνθηκαν στην περιοχή που είχε τεθεί στο στόχαστρο της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με το ισραηλινό σάιτ Walla.

Σχετικά Άρθρα