Τα τρία νέα “όχι” του ΣΥΡΙΖΑ στον Στέφανο Κασσελάκη- Οι κινήσεις των υποψήφιων προέδρων

 Τα τρία νέα “όχι” του ΣΥΡΙΖΑ στον Στέφανο Κασσελάκη- Οι κινήσεις των υποψήφιων προέδρων

Τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή συνεχίζουν να καταδικάζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, ωστόσο αν κρίνει κανείς από τις επισκέψεις του έκπτωτου προέδρου ανά την Ελλάδα και της θερμής υποδοχής που τυγχάνει, αυτή η τακτική εξελίσσεται σε μπούμερανγκ για την πλειοψηφία των “87”. Μετά την μορφή-καθαίρεση από το αξίωμα του προέδρου και τον αποκλεισμό του από τις υποψηφιότητες για την προεδρία, οι νέες καταδίκες που βαρύνουν τον κ. Κασσελάκη με βαση την απόφαση στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας είναι:

– Για τα έκτροπα έξω από την κεντρική Επιτροπή το Σάββατο 12 Οκτωβρίου: “Καταδικάζουμε απερίφραστα» τονίζεται «τα πρωτοφανή για το χώρο μας έκτροπα». «Οποιαδήποτε φραστική ή άλλη επίθεση εναντίον στελεχών του κόμματος, και εργαζομένων σε μέσα ενημέρωσης που κάλυπταν τις εργασίες της Κ.Ε., καθώς και παρόμοιες απαράδεκτες συμπεριφορές σε οργανώσεις και κομματικές διαδικασίες. Τέτοια φαινόμενα αποτελούν πλήγμα για το κόμμα μας, αντικειμενικά εξυπηρετούν σχέδια απομαζικοποίησης των πολιτικών διαδικασιών και απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα μάτια της κοινωνίας, και δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστούν”

– Για την δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας: “Αλλο ένα πρωτοφανές και πρωτόγνωρο γεγονός μετά την αποστολή εξωδίκου” αλλά και “παραπλανητική επιλογή” και “ανταγωνιστική προς το κόμμα”

 Για τις προσβλητικές αναφορές σχετικά με έμμισθα μέλη της Κ.Ε., οι οποίες, αναφέρεται ότι “εκτός του ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, προσβάλλουν συνολικά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσιδιάζουν σε αντιλήψεις και επιθέσεις άλλων πολιτικών χώρων. Τα μέλη του κόμματος και των οργάνων, τα στελέχη και οι βουλευτές του κόμματος, δεν είναι ούτε υπάλληλοι, ούτε υφιστάμενοι κανενός”.

Μετά το τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων στην Έδεσσα για τη απελευθερωση της πόλης όπου ο κ. Κασσελάκης παραβρέθηκε,  περπάτησε στους δρόμους της πόλης και συνομίλησε με τους πολίτες και αφού δήλωσε:  “Είναι πολύ μεγάλη χαρά να βρίσκομαι εδώ με την Θεοδώρα (σ.σ. Θ. Τζάκρη) στην πανέμορφη Έδεσσα, 112 χρόνια μετά από την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό. Πρέπει να θυμόμαστε την ιστορία μας, να αντλούμε έμπνευση από τους αγώνες μας και να γινόμαστε μια καλύτερη κοινωνία” και “Να προσφέρουμε ως μια εναλλακτική, προοδευτική, πατριωτική, σύγχρονη κυβερνητική λύση στον τόπο, για να μπορέσουν να έχουν την πιθανότητα να διεκδικήσουν τα όνειρά τους. Αυτό είναι το βασικό” σε ερώτηση για το τι θα γίνει “τώρα που σας έχουν διαγράψει”; τόνισε “Δεν με έχουν διαγράψει. Δεν με έχουν. Και μόνο ο λαός τα διαγράφει όλα”.

Πρόκειται για έναν ακόμα μήνυμα του Στ. Κασσελάκη προς τους εσωκομματικους αντιπάλους, και ενώ η πορεία προς το έκτακτο Συνέδριο και τις προεδρικές εκλογές παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και για νέα αναβολή τους είναι ανοιχτό, ιδίως μετ΄ατα όσα έγιναν στην τελευταία συνεδρίασης της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) με αφορμή την πρόταση να διεξαχθεί το Συνέδριο σε γνωστό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Γκάζι μικρής σχετικά χωρητικότητας.

Το γεγονός έχει προκαλέσει από χθες ένα ατελείωτο πάρτι στα social media, ωστόσο η πλευρά Κασσελάκη βλέπει τα πράγματα πιο σοβαρά, θεωρώντας ότι τέτοιου είδους προτάσεις επιβεβαιώνουν εμμέσως πλην σαφώς το σχέδιο αναβολής του Συνεδρίου. Με ανάρτησή του μάλιστα στο X ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης θέτει 4 ερωτήματα. “Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται σε μια κρίσιμη περίοδο, με το συνέδριο να έχει αναβληθεί ήδη μία φορά και να σχεδιάζεται να διεξαχθεί σε κέντρο νυχτερινής διασκέδασης που είναι κλειστό για περισσότερα από τέσσερα χρόνια” ανέφερε και πρόσθεσε: “Τούτων δοθέντων, υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα που αφορούν το επικείμενο συνέδριο, τα οποία χρήζουν άμεσης απάντησης:

  • Ποιες ακριβώς ενέργειες έχουν γίνει για την αναζήτηση χώρου διεξαγωγής του συνεδρίου και πότε ξεκίνησαν;
  • Υπάρχει σύμβαση μίσθωσης χώρου;
  • Ποια εταιρεία έχει αναλάβει τη διαδικασία των εκλογών;
  • Γιατί δεν έχει ανοίξει ακόμη η καμπάνια για το συνέδριο;”

“Η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι καθοριστική για τη διασφάλιση της εμπιστοσύνης και της συμμετοχής των μελών του κόμματος” καταλήγει ο κ. Κασσελάκης.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα κομματικές πηγές εάν δεν καταστεί δυνατό να γίνει στο συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι, το συνέδριο, τότε δεν υπάρχει άλλος χώρος στην Αθήνα, για τις 8-9-10/11 και πάει για νέα αναβολή προς το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, γεγονός που θα σηματοδοτήσει και την αναβολή των προεδρικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τις 24/11 και 1/12 εάν χρειαστεί δεύτερος γύρος.

  • Υπενθυμίζεται ότι στελέχη όπως ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος έχει παραιτηθεί από μέλος της Κ.Ε.,  έχουν προτείνει διεξαγωγή πολιτικού Συνεδρίου για τη κεντροαριστερά στις αρχές του 2025, με την ελπίδα να πέσουν οι τόνοι μέχρι τότε στον ΣΥΡΙΖΑ κια να γίνει με νηφάλιο τρόπο μια ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον του κόμματος και των προοδευτικών δυνάμεων.

“Οι επικείμενες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δεν αφορούν μόνο ή περισσότερο, το πρόσωπο του προέδρου, αλλά την ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα” τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στα γραφεία του κόμματος στην Πάτρα και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “Ανταποκρίνεται σε μια κοινωνική ανάγκη. Πρέπει να έχουμε ένα αριστερό, προοδευτικό δημοκρατικό κόμμα, το οποίο να έχει τις αξίες της Αριστεράς και της Δημοκρατίας, ενσωματωμένες στο DNA του. Παράλληλα, να μπορεί να υπηρετήσει και αδέσμευτα και να έχει αποδείξει και με κυβερνητικό έργο, ότι μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από τα δύσκολα”.

Σημείωσε επίσης, ότι όλο και περισσότερο έρχεται από την κοινωνία το αίτημα “τελειώστε πλέον με τα εσωτερικά, φτάνει πια αυτή η μιζέρια, δώστε απαντήσεις στα δικά μας προβλήματα. Πιστεύω ότι η εκλογή προέδρου δίνει αυτή τη δυνατότητα, γιατί απαντά και στην εσωκομματική συζήτηση”  και απαντώντας σε ερώτηση εάν ο κ. Κασσελάκης δικαιούται να είναι υποψήφιος, σημείωσε ότι υπάρχει ήδη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής ότι η στάση του και η λειτουργία του είναι αναντίστοιχη και ασύμβατη με τον ρόλο του υποψηφίου.

«Θέλω ένα ΣΥΡΙΖΑ που να ξαναγίνει ηγεμονική δύναμη στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης”, είπε μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης στο Πρώτο Πρόγραμμα και πρόσθεσε “Θέλω να επανέλθει στο στίβο της αντιπαράθεσης. Τον προκαλώ δημόσια να προχωρήσουμε σε debate και να αντιπαραθέσουμε τις ιδέες μας”. Ο Χανιώτης βουλευτής τόνισε ακόμη “Το Συνέδριο θα γίνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πραγματοποιηθεί. Οι εκλογές δεν πρέπει να αναβληθούν. Όσον αφορά τον κ. Κασσελάκη έχω τοποθετηθεί καθαρά. Εγώ δεν θέλω να τον αποκλείσω. Θέλω να τον νικήσω διότι θέλω να ηττηθεί το απολιτίκ πράγμα το οποίο εκπέμπει.”.

Επίσης στελέχη όπως ο Γιάννης Μουζάλας μιλώντας στο Ertnews εκτιμούν ότι ο ίδιος ο Στ. Κασσελάκης με αυτ΄απυ κάνει και λέει “Δεν θέλει τις εκλογές” και “πρέπει να διαγραφεί”, ενώ παράλληλα ο Γιώργος Τσίπρας μιλώντας στο Action24 αφού τον χαρακτηρίζει “πολιτικό απατεώνα” ξεκαθαρίζει ότι “και απλά υποψήφιος να είναι ο Κασσελάκης, εγώ θα φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ’!

Το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήρθε να επιβεβαιώσει και η κίνηση 12 μελών της Κ.Ε. να παραπέμψουν   στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος την Όλγα Γεροβασίλη, τον Κώστα Ζαχαριάδη και τον Απόστολο Γκλέτσο, λόγω “ακραίων” τοποθετήσεων τους το τελευταίο διάστημα εναντίον του Στ. Κασσελάκη.

Την παραπομπή τους στο πειθαρχικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστή με ανάρτησή της στα social media η Σοφία Ιντζιάδου, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας “Έπειτα από ακραίες τοποθετήσεις που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα μια ομάδα συντρόφων της κεντρικής επιτροπής, ενδεικτικά 12 ατόμων θέλοντας να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια και τη διαμαρτυρία μας, κάνοντας χρήση των αρμόδιων οργάνων του κόμματος, παραπέμψαμε σήμερα το πρωί στην επιτροπή δεοντολογίας τους κ. Γεροβασίλη, κ Ζαχαριάδη και κ. Γκλέτσο έτσι ώστε να επιληφθεί των ανωτέρω περιστατικών και να πράξει όσα ορίζει το καταστατικό, επιβάλλοντας αν έτσι κρίνει, τις αναγκαίες πειθαρχικές κυρώσεις. Σας ενημερώνουμε ότι κατατέθηκαν τρεις ξεχωριστοί φάκελοι, ένας για τον καθένα , συμπεριλαμβανομένων και ηλεκτρονικών αρχείων όπως π.χ. βιντεοληπτικό υλικό”.

Σχετικά Άρθρα