ΣΥΡΙΖΑ-ΠΓ: Κοινή καταδίκη παρά την ένταση για Κασσελάκη ο οποίος… οδεύει ολοταχώς προς νέο κόμμα

 ΣΥΡΙΖΑ-ΠΓ: Κοινή καταδίκη παρά την ένταση για Κασσελάκη ο οποίος… οδεύει ολοταχώς προς νέο κόμμα

Το θέμα “Στέφανος Κασσελάκης” εξακολουθεί να μονοπωλεί τις συζητήσεις μεταξύ των κορυφαίων στελεχών στις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας, όπως και χθες, με αποτέλεσμα  οι προσυνεδριακές διαδικασίες να είναι στον αέρα και ενώ απομένουν 22 μέρες μέχρι το έκτακτο Συνέδριο, εάν και εφόσον βέβαια δεν αποφασιστεί τελικά νέα αναβολή. Με φόντο τον… ΣΥΡΙΖΑ του πρώην προέδρου τα κορυφαία στελέχη αντάλλαξαν και πάλι απόψεις σε υψηλούς τόνους για τον ρόλο του Στ. Κασσελάκη με την πλειοψηφία να συμφωνεί επί της ουσίας ότι επιχειρεί να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να φτιάξει το δικό του κόμμα.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. Νίκος Παππάς σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι το κόμμα θα απαντάει στις προκλήσεις υποψήφιων, επισήμανε ότι δεν αποσύρθηκε το εξώδικο, χαρακτήρισε απαράδεκτη την προσπάθεια μη επίτευξης απαρτίας στην επίμαχη κεντρική επιτροπή, ενώ για την πρόσκληση του Στέφανου Κασσελάκη σε εθελοντές μέσω site, είπε ότι είναι προσπάθεια δημιουργίας άλλου κόμματος.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ οφείλει να αμυνθεί στην επίθεση” είπε χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας πως “ο Κασσελάκης έχει σχέδιο που ξετυλίγεται από τις ευρωεκλογές και συνεχίζει. Ή για να κρατήσει τμήμα των μελών και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διαλύοντας επί της ουσίας ότι ξέρουμε μέχρι σήμερα και πολιτικά και οργανωτικά με δεξιά στροφή”, ενώ παρατήρησε  “Ή το plan b το οποίο το δοκιμάζει μέσω της πλατφόρμας είναι για δικό του κόμμα”.

Με την εισήγηση της Π.Γ. συμφώνησε ο Παύλος Πολάκης γιατι όπως ανάφερε “αυτά που ειπε (σ.σ. ο Στ. Κασσελάκης) στις συνεντεύξεις του ειναι απαραδεκτα και αποκρουστικα. Η αναφορα πως ντρεπεται να χασει απο βουλευτη του δειχνει εναν εγωπαθη νάρκισσο και η αναφορα περι συμμετοχικης αμεσοδημοκρατιας δειχνει αδολφοχιτλερισμο’!

“Για να λεμε ολη την αλήθεια εσείς οι «87», την εχετε κανει τη μ@λ@κί@ με τον αποκλεισμο και τωρα το παιζει πληγωμένος πρίγκιπας. Αν ερθει κανονικος κοσμος να ψηφισει αυτος ο ναρκισσος δεν θα βγει προεδρος” επισήμανε ακόμη με αιχμηρό τρόπο και όπως σημείωσε. “Κάνει ο,τι ειναι δυνατον για να διωξει κοσμο και καποιοι απο τους «87» με τις συνεντευξεις τους κανουν το ίδιο”.

Και επιπλέον με αφορμή την άρση της ασυλίας του υπογράμμισε “Ενώ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΝΕΑΡ  ψήφισαν κατα της αρσης ασυλιας μου, πο τη μήνυση του Άδωνη και είχαμε και τρία παρών από ανεξάρτητους, η Λινού ψήφισε «ναι» στην άρση. Το αναφέρω για να πέφτουν τελείως οι μασκες για το ρόλο της κυρίας που έδινε συγχαρητήρια στον Άδωνι το Γενάρη”.

Η Θεοδώρα Τζάκρη από την πλευρά της τόνισε πως είναι “απαράδεκτο να συνεδριάζει η Π.Γ. κάθε εβδομάδα για να καταγγείλει τον Στέφανο Κασσελάκη ενώ βρισκόμαστε εν τω μέσω του προσυνεδριακού διαλόγου με όλα τα θέματα ανοιχτά: Υπάρχει σύμβαση μίσθωσης χώρου για το συνέδριο; Αν ναι, να μας τη δώσουν”, και έθεσε το ερώτημα “Ποια εταιρεία έχει αναλάβει τη διαδικασία των εκλογών; Γιατί δεν έχει ανοίξει ακόμη στον syriza η καμπάνια για το συνέδριο;” Επίσης φέρεται να ρώτησε την Ράνια Σβίγκου, για το ποιος έδωσε την εντολή στο Γραφείο Τύπου για την έκδοση δελτίου τυπου με την φράση “αμετάκλητη και μη εφαρμοστέα απόφαση” της Κ.Ε., με την Γραμματέα να της απαντά  ότι δεν έδωσε αυτή την εντολή στο Γραφειο Τυπου.

“Είναι απολύτως ξεκάθαρος ο Κασσελάκης. Ειναι σαφές τι επιδιώκει. Επιδιώκει την απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στη δημιουργία δικού του κόμματος που δεν θα έχει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως ισχυρό ανταγωνιστή. Διαδεδομένη στρατηγική στο χώρο των επιχειρήσεων εδώ και δεκαετίες” σχολίασε ο Γιάννης Ραγκούσης και πρόσθεσε “Υπό αυτήν την έννοια, ποιο είναι το μείζον ερώτημα και δίλημμα που τίθεται, για κάθε μέλος για κάθε φίλο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ; Δεν είναι ποια είναι η αρμοδιότητα του συνεδρίου. Ούτε αν είναι αμετάκλητη η απόφαση της απόρριψης της υποψηφιότητας του Κασσελάκη. Ούτε εάν το εξώδικο και η ποινικοποίηση την κομματικής ζωής είναι απολύτως καταδικαστέα. Ούτε εάν είναι πρωτοφανής και απολύτως απορριπτέα η επίσημη και διακηρυγμένη δολιοφθορά και το μποϋκοτάζ των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων, μέσα από την τεχνητή αποτροπή απαρτίας.Όλα τα παραπάνω είναι σοβαρά ερωτήματα. Όμως, το υπέρτερο ερώτημα ή δίλημμα που τίθεται σε κάθε φίλο και μέλος του κόμματος είναι το “ή ΣΥΡΙΖΑ ή Κασσελάκης”.

“Απαράδεκτους” χαρακτήρισε τους προπηλακισμούς των υποστηρικτών του Στ. Κασσελάκη στην Κ.Ε., στις οργανώσεις στον προσυνεδριακο διάλογο και παντού” ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και τόνισε “Όσοι επιχειρήσατε τεχνητά να πετύχετε έλλειψη απαρτίας και αποτύχατε, προσπαθήσατε να υπονομεύσετε την δημοκρατική λειτουργία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει πάρα τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων να λέει ότι είναι πρόεδρος. Και για το εξώδικο λέει ότι καλώς το έκανε. Και προσβάλλει την Κ.Ε. καθημερινά. Την ίδια Κ.Ε. που τον στήριζε έως τον Σεπτέμβριο και τότε ήταν καλή. Μετά έγινε απονομιμοποιημένη. Δεν μπορεί να αποδεχθεί τους κανόνες της Δημοκρατίας”.

Μαλιστα σημείωσε ότι “Η δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας είναι άλλο ένα πρωτοφανές γεγονός, μια επιλογή ρήξης του Στέφανου Κασσελάκη με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Επιβεβαιώνει καθημερινά με όσα κάνει και λέει ότι ορθώς υπήρξε η άρση της εμπιστοσύνης και δεν εγκρίνεται η υποψηφιότητα του”

Ο Παναγιώτης Ρήγας, πρώην γραμαμτέας του κόμματος είπε ότι ο “Ο διχασμός είναι μεγάλος και δεν χρειάζεται η πολιτική γραμματεια από εδώ και πέρα να τροφοδοτεί τα προβλήματα”, πως “το συνέδριο θα τα λύσει όλα” και πρόσθεσε “Έχω καταδικάσει όλα τα έκτροπα στην Κεντρική Επιτροπή που δεν τιμούν το κόμμα. Από μένα είναι καταδικαστέα τα πάντα. Μπορεί να καταθέσει οποίος θέλει υποψηφιότητα οποίος στο συνέδριο. Η οποία πλειοψηφία που διαμορφώνεται στο Συνέδριο, αποφασίζει τα πάντα”.

  Ο Κώστας Ζαχαριάδης επισήμανε ότι “ο Στεφανος Κασσελακης είναι ο μόνος από τους υποψήφιους που δυναμιτίζει το κλίμα με τις συνεντεύξεις του στο STAR και τον ANT1. Το κόμμα βρισκεται σε άμυνα και καλά κάνει και συνεδριάζει κάθε μέρα. Στην Νέα Ιωνία στην συνέλευση ήταν 50 και έμειναν 37, ήταν απαράδεκτο κλίμα” και διαμαρτυρήθηκε γιατί τα μέλη της οργάνωσης τον έλεγαν Βορίδη, Πλεύρη και χουντικό”. Και πρόσθεσε ότι “υπάρχει αμετροέπεια και άγνοια σε αυτούς που λένε ότι το κόμμα συμπεριφέρεται σαν Χρυσή Αυγή”.

Ενδεικτική πάντως του κλίματος που υπάρχει μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι η προσωπική εξομολόγηση που έκανε ο Νίκος Σκορίνης, ο οποίος σημειωτέον είχε ζητήσει να μην συνεδριάζει η Κ.Ε. που αποφάσισε τον αποκλεισμό του κ. Κασσελάκη, καθώς είπε “Με αποφεύγουν οι γείτονες γιατί με λυπούνται”.

  • Η Π.Γ. εν κατακλείδι  δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προχωρήσει συντεταγμένα, με συλλογικότητα, πιστή τήρηση του Καταστατικού και των αποφάσεων των αρμόδιων οργάνων του προς την εκλογή προέδρου, τονίζοντας ότι “κανείς και καμιά δεν μπορεί να παρεμποδίσει τη θεσμική συλλογική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να ανακόψει την αναγκαία ανασυγκρότηση του, και να του στερήσει το καθήκον και την εντολή για αξιωματική αντιπολίτευση, που του έδωσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές”.    

“Ο εσωκομματικός διάλογος, από τις προσυνεδριακές διαδικασίες μέχρι τις προεδρικές εκλογές οφείλει να γίνει στη βάση της πολιτικής συζήτησης, της κατάθεσης πολιτικών σχεδίων για το παρόν και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της ελληνικής κοινωνίας.Αυτό αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση απέναντι στους αριστερούς, προοδευτικούς πολίτες, και συνολικά απέναντι στην κοινωνία, που αναζητά προοδευτικές απαντήσεις και διέξοδο από την όλο και πιο δύσκολη καθημερινότητα που δημιουργεί με τις πολιτικές της η κυβέρνηση Μητσοτάκη” αναφέρει.

Και επισημαίνει “Παρά την αντικομματική και αντικαταστατική επιδίωξη  για μη απαρτία στη συνεδρίαση, η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεδρίασε στις 12 Οκτωβρίου με απαρτία και η απολύτως καταστατική και δημοκρατική απόφασή της ελήφθη με μεγάλη πλειοψηφία. Καταδικάζουμε απερίφραστα τα πρωτοφανή για τον χώρο μας έκτροπα που διαδραματίστηκαν έξω από τον χώρο της συνεδρίασης του οργάνου, οποιαδήποτε φραστική ή άλλη επίθεση  εναντίον  στελεχών του κόμματος, και εργαζομένων σε μέσα ενημέρωσης που κάλυπταν τις εργασίες της Κ.Ε., καθώς και παρόμοιες απαράδεκτες συμπεριφορές σε οργανώσεις και κομματικές διαδικασίες.”.

“Τέτοια φαινόμενα αποτελούν πλήγμα για το κόμμα μας, αντικειμενικά εξυπηρετούν σχέδια απομαζικοποίησης των πολιτικών διαδικασιών και απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα μάτια της κοινωνίας, και δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστούν. Η δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας, αποτελεί άλλο ένα πρωτοφανές και πρωτόγνωρο γεγονός, μετά την αποστολή του εξωδίκου στην ΚΕ και την ΠΓ του κόμματος. Είναι μια επιλογή συνειδητά παραπλανητική, αφού χρησιμοποιεί στο domain name και στο εσωτερικό της,  το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και ανταγωνιστική στο κόμμα μας” υπογραμμίζει εκ νέου.

Και  καταλήγει “οι προσβλητικές αναφορές  σχετικά με τους  δήθεν 50 εργαζόμενους μέλη της Κ.Ε., εκτός του ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, προσβάλλουν συνολικά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσιδιάζουν σε αντιλήψεις και επιθέσεις άλλων πολιτικών χώρων.  Τα μέλη του κόμματος και των οργάνων, τα στελέχη και οι βουλευτές του κόμματος, δεν είναι ούτε υπάλληλοι, ούτε υφιστάμενοι κανενός. Η συστηματική προσπάθεια να διαχυθεί ένα κλίμα απογοήτευσης και παραίτησης μεταξύ των αριστερών, προοδευτικών πολιτών θα πέσει στο κενό, δεν θα ανακόψει τη μαζική και ενεργητική συμμετοχή των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε όλες τις εσωκομματικές διαδικασίες, για την οποία θα αγωνιστούμε και θα εγγυηθούμε θεσμικά με όλες μας τις δυνάμεις.”.

  • Όσον αφορά τον Στέφανο Κασσελάκη, είναι προφανές ότι ακολουθεί τη δική του καμπάνια και καταφέρνει να είναι το θέμα συζήτησης στα όργανα του κόμματος παρά τον εξοβελισμό του, και από σήμερα θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα στις 10:30΄το πρωί θα παρακολουθήσει τη Δοξολογία στην Αγία Σκέπη Έδεσσας, στις 11:30΄ την Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης και μισή ώρα αργότερα θα παρακολουθήσει την παρέλαση. Στις 13:00΄ θα συναντηθεί με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ στο καφέ “Τημενιδών” και στις στις 19:00 θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Έδεσσας Ιωάννη Τσεπκεντζή Ιωάννη και στις 20:00΄ θα παραβρεθεί σε δείπνο με στελέχη της περιοχής στο “Ήρθα κι Έδεσσα”.

Αύριο Σάββατο 19/10 θα βρεθεί στις 10:00΄ το πρωί στην Κοζάνη όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη στο campus του Πανεπιστημίου. Στις 12:00΄ θα βρίσκεται στην Καστοριά όπου θα έχει συνάντηση με στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο καφέ “The Mall” στο εμπορικό κέντρο της Καστοριάς. Στις 17:30΄ το απόγευμα θα βρίσκεται στην Πτολεμαϊδα όπου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Πτολεμαΐδας – Εορδαίας κ. Πλακεντά . Στις 18:30΄ ο Στ. Κασσελάκης θα συναντηθεί με στελέχη του κόμματος στο καφέ “Δίφωνο” .

Σχετικά Άρθρα