Επίσημο: Προπονητής της Εθνικής Αγγλίας ο Τούχελ – Η πρώτη του δήλωση

 Επίσημο: Προπονητής της Εθνικής Αγγλίας ο Τούχελ – Η πρώτη του δήλωση

Ο Τόμας Τούχελ είναι και επίσημα από σήμερα ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Αγγλίας. Ο Γερμανός τεχνικός, που στο τέλος της περασμένης σεζόν έφυγε από τον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου, επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τη θητεία του στον πάγκο της Τσέλσι, για ν’ αναλάβει τα «τρία λιοντάρια». 

Η συμφωνία ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου, με χρονικό ορίζοντα το Μουντιάλ του 2026, άρα δεν θα είναι στον πάγκο της Αγγλίας στο ματς με την Ελλάδα στις 14 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ, για το Nations League. Η πρόσληψη του 51χρονου τεχνικού βάζει τέλος στην αβεβαιότητα που επικρατούσε σχετικά με τη θέση του προπονητή της εθνικής από το περασμένο καλοκαίρι και την παραίτηση του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, μετά το EURO 2024.

“Πάμε για το δεύτερο αστέρι μας”

Ο Τούχελ έστειλε το πρώτο του μήνυμα ως τεχνικός της Αγγλίας μέσα από τον επίσημο λογαριασμό που διαθέτει η εθνική ομάδα της χώρας στα social media. Ο Γερμανός δεν έκρυψε τη χαρά του για την εξέλιξη αυτή και έδωσε το σύνθημα για την κατάκτηση του Παγκοσμίο Κυπέλλου των ΗΠΑ το 2026.

«Γεια σας παιδιά, Τόμας εδώ. Λίγο αγχωμένος είναι η αλήθεια. Αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα ως προπονητής της Αγγλίας. Βρίσκομαι στο Γουέμπλεϊ, που αλλού; Και αυτός είναι ένας λόγος για να είμαι λίγο αγχωμένος και θεωρώ πως είναι κάτι καλό. Σας δίνω τον λόγο μου πως είμαι πολύ ενθουσιασμένος και είναι τιμή μου. Θα κάνω τα πάντα για να προκριθούμε αρχικά στο Μουντιάλ και στη συνέχεια να έχουμε ένα επιτυχημένο Μουντιάλ και να προσπαθήσουμε να βάλουμε το δεύτερο αστέρι στη φανέλα μας. Τα λέμε σύντομα στο γήπεδο».

Σχετικά Άρθρα