Συρεγγέλα: Δεν κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση

 Συρεγγέλα: Δεν κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση

Τις εσωτερικές διαφωνίες στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος,  με αφορμή και τις πρόσφατες αντιδράσεις και ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ προς υπουργούς, σχολίασε μέσω του Αθήνα 9,84 η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα, η οποία, μιλώντας στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη τόνισε ότι «δεν υπάρχει ζήτημα εσωτερικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση» υπογραμμίζοντας ότι η κατάθεση ερωτήσεων αποτελεί συνταγματική υποχρέωση των βουλευτών».

«Σκοπός μας είναι να ερχόμαστε σε επαφή με τους πολίτες, να ακούμε τα προβλήματά τους και να προσπαθούμε από την πλευρά μας να τα μεταφέρουμε στην κυβέρνηση. Η κατάθεση ερωτήσεων είναι συνταγματική υποχρέωση των βουλευτών είτε ανήκουν στην αντιπολίτευση είτε στη συμπολίτευση. Δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Είναι μια φυσιολογική ροή των πράγματων και πρέπει να γίνεται», ανέφερε και πρόσθεσε: «Σκοπεύω και εγώ να καταθέσω ερώτηση τις επόμενες μέρες. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Βλέπουμε αν υπάρχουν κακώς κείμενα ή αν δεν γνωρίζει ο πολίτης τί συμβαίνει γύρω από ένα ζήτημα».

«Η Φωνή Λογικής ανήκει σε μια ακροδεξιά ομάδα»

«Η πραγματική ΝΔ είναι η ιδρυτική της διακήρυξη η οποία σήμερα είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Η ”Φωνή Λογικής” ανήκει σε μια ακροδεξιά ομάδα στο πλαίσιο του Ευρωκοινοβουλίου η οποία δεν αντιπροσωπεύει τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ. Το να μιλάμε για μετανάστες οι οποίοι έρχονται να αντικαταστήσουν πληθυσμούς, αποτελεί μια ρητορική που δεν ασπαζόμαστε. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει μια δίκαιη μεταναστευτική πολιτική με συγκεκριμένες λύσεις και στήριξη από την ΕΕ».

«Πρέπει να υπάρχει συνεργασία κεντρικής κυβέρνησης και Δήμου Αθηναίων»

«Έχουμε καταγγελίες που αφορούν τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Μας είπαν ότι το Συμβουλευτικό Κέντρο το οποίο κλείνει, θα γίνει safe center για τους βιασμούς, αλλά κάτι τέτοιο δεν υπάρχει μέχρι στιγμής. Επίσης, λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων και το πρόγραμμα στο οποίο απασχολούνται θα σταματήσει να υπάρχει.. Κάποιες υπηρεσίες του Δήμου, δεν δουλεύουν με την ίδια ένταση, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Επίσης, υπάρχουν κάποια θέματα και με το Κέντρο Αστέγων το οποίο ήταν ένα στολίδι για τον Δήμο Αθηναίων. Θέλουμε απαντήσεις από τον Δήμο Αθηναίων, από το Δημοτικό Συμβούλιο, για όλα αυτά. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία κεντρικής κυβέρνησης και Δήμου Αθηναίων».

Σχετικά Άρθρα