Στα Μέσα Νοεμβρίου ξεκινούν τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία

 Στα Μέσα Νοεμβρίου ξεκινούν τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία

Με voucher, θα γίνουν 37.500 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, όπως ανακοίνωσε, σήμερα 16 Οκτωβρίου, σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικά, τα απογευματινά χειρουργεία, τα οποία θα διενεργηθούν δωρεάν, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως έχει εξαγγελθεί από την άνοιξη του 2024, θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα, τον Νοέμβριο του 2024.

Θα πραγματοποιηθούν, όπως είχαμε δεσμευθεί», δήλωσε σήμερα, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέροντας πως θα τηλεφωνούν τα ίδια τα νοσοκομεία στους ασθενείς που περιμένουν περισσότερο, πάνω από 4 μήνες, θα τους δίνουν ημερομηνία για να γίνει η επέμβαση δωρεάν σε κάποιο απογευματινό χειρουργείο. «Αν ο ασθενής δεχθεί, θα γίνει το χειρουργείο, αν δεν δεχθεί βγαίνει από τη λίστα και πάμε στον επόμενο», εξήγησε ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας πως «τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία υπολογίζονται σε 37.500. Είναι προσωπικός μου στόχος να μειώσω τον χρόνο αναμονής στις λίστες χειρουργείων», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι υπάρχουν 65.000 αναμονές χειρουργείων πάνω από 4 μήνες, ενώ 15.000 ασθενείς περιμένουν πάνω από έναν χρόνο.

Σχετικά Άρθρα