ΣΥΡΙΖΑ:Έκτακτη ΠΓ με ανοιχτή τη διαγραφή Κασσελάκη για “αντιποίηση κόμματος”-“Είχα και πέρσι τέτοια ιστοσελίδα” απαντά

 ΣΥΡΙΖΑ:Έκτακτη ΠΓ με ανοιχτή τη διαγραφή Κασσελάκη για “αντιποίηση κόμματος”-“Είχα και πέρσι τέτοια ιστοσελίδα” απαντά

Πιθανότατα αύριο, Πέμπτη θα συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία, προκειμένου να τοποθετηθεί απέναντι στα νέα δεδομένα με τη νέα πλατφόρμα που άνοιξε ο Στέφανος Κασσελάκης ο odikomassyriza.gr και η οποία λειτουργεί ουσιαστικά ως παράλληλος μηχανισμός στον επίσημο του κόμματος για εγγραφές μελών στο επικείμενο συνέδριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι απόψεις περί διαγραφής του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνονται στη λογική της «αντιποίησης κόμματος». Πάντως ο ίδιος σε νέα ανάρτησή του απαντά πως είχε την ιστοσελίδα και πέρσι.

Για το λόγο αυτό, στο τραπέζι βρίσκεται συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, δηλαδή του Πειθαρχικού του κόμματος, με μοναδικό θέμα την συλλογή υπογραφών φίλων και μελών στην ιστοσελίδα του πρώην προέδρου.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης υιοθέτησε αυτόν τον ιστότοπο που χρησιμοποιεί παραποιημένο το όνομα του κόμματος, όσο απίστευτο και αν ακούγεται», όπως περιέγραψε σε ανάρτησή του ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και της ΚΟΕΣ, αντιδρώντας πρώτος δημόσια στην ψηφιακή πλατφόρμα Κασσελάκη.

Στην αποδοκιμασία της πρωτοβουλίας του αναμένεται να προχωρήσει σήμερα και επίσημα η Κουμουνδούρου.

Η ύπαρξη προσωπικής ιστοσελίδας του Στέφανου Κασσελάκη στην ηλεκτρονική διεύθυνση odikosmassyriza.gr, την οποία γνωστοποίησε ο ίδιος μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Star, σήμανε νέο συναγερμό αργά το βράδυ μεταξύ των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία μιλούν για νέα «πρόκληση», από πλευράς του πρώην προέδρου.

Κορυφαία στελέχη επισήμαναν επιπλέον πως το σύστημα παράλληλων εγγραφών του δεν είναι ασύνδετο με την οργανωτική δυστοκία των «Κασσελίστας» να διαμορφώσουν συσχετισμούς και συμμαχίες μέσα στο κόμμα, ενόψει και της εκλογής Συνέδρων.

Με δεδομένο ότι το μέτρο για την εκλογή Συνέδρων έχει οριστεί από 1/40 έως 1/60, όπως και ότι ο αριθμός των Συνέδρων είναι απολύτως συγκεκριμένος, η εγγραφή μελών στην ψηφιακή πλατφόρμα του πρώην προέδρου θα μπορούσε να περιορίσει το επικοινωνιακό κόστος αποτυχίας των «Κασσελίστας» να ελέγξουν το Συνέδριο.

Ιδίως, όταν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χθες πως «είναι ξεκάθαρο καταστατικά ότι το επικείμενο συνέδριο μπορεί να αποφασίσει ό,τι θέλει», ενώ εξέφρασε την επιθυμία να είχε οδηγήσει το κόμμα στο Συνέδριο ως Πρόεδρος, ακόμη και αν αναγνωρίζει την πρόταση μομφής εναντίον του.

Την ίδια ώρα σε δηλώσεις βουλευτών που στήριζαν ανοιχτά μέχρι πρόσφατα τον Στέφανο Κασσελάκη διαπιστώνεται μια ελαφρά μετατόπιση. Η Θεοδώρα Τζάκρη, απέκλεισε χθες το ενδεχόμενο να κατέλθει υποψήφια πρόεδρος, λέγοντας ότι θα είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης, χωρίς, όμως, να αποκαλύψει αν θα θέσει η ίδια υποψηφιότητα, αν ο κ. Κασσελάκης αποκλειστεί και στο Συνέδριο. Στον αντίποδα, η κυρία Τζάκρη αποκάλυψε ότι δεν θα ακολουθήσει τον κ. Κασσελάκη, αν εκείνος φύγει από το κόμμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «θα παραμείνω στον ΣΥΡΙΖΑ αν φύγει ο κ. Κασσελάκης, αλλά και εκείνος θέλει να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ».

Αποστάσεις από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να κρατά, κατά πληροφορίες, και η βουλευτής Β’ Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη, ενώ απρόθυμοι να ακολουθήσουν τον κύριο Κασσελάκη εκτός ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται βουλευτές του μέχρι πρότινος στενού κύκλου του, όπως οι: Γιάννης Σαρακιώτης, Γιώτα Πούλου και Βασίλης Κόκκαλης.

Ο τελευταίος δήλωσε πως «ήμουν απ’ τους πρώτους, ο οποίος είπε μετά τις ευρωεκλογές ότι ο Κασσελάκης έκανε λάθη. Και ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό. Και ότι είχε τελειώσει η περίοδος χάριτος για όλους», τη στιγμή που «δε μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν έγιναν λάθη, αλλά το μεγαλύτερο του λάθος είναι ότι πίστεψε πως υπήρχαν ειλικρινείς προθέσεις και ότι όλοι λειτουργούν «καλή τη πίστει».

«Η επιχείρηση αποκλεισμού και διαγραφής του από μια η κομματική ελίτ, δήθεν αριστερή και αυτοαναφορική νομενκλατούρα δε θα περάσει. Δε θα φύγει κανείς έως ότου διαγράφουν και αποκλειστούν όλοι όσοι τον στηρίζουν» τόνισε χθες στον Real Fm και η Ραλλία Χρηστίδου.

Νέα απάντηση Κασσελάκη

Σε υψηλούς τόνους κατά των εσωκομματικών του αντιπάλων επιμένει ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απορρίπτει τα περί προσπάθεια δημιουργίας «κόμματος μέσα στο κόμμα», με φόντο το σάιτ odikosmassyriza.gr.

Σχετικά Άρθρα