odikosmassyriza.gr/ Το νέο σάϊτ Κασσελάκη: Καλεί τους υποστηρικτές του να εγγραφούν- Που αποσκοπεί ο “παράλληλος μηχανισμός”

 odikosmassyriza.gr/ Το νέο σάϊτ Κασσελάκη: Καλεί τους υποστηρικτές του να εγγραφούν- Που αποσκοπεί ο “παράλληλος μηχανισμός”

«Το Συνέδριο πρέπει να γίνει δημοκρατικά, πρέπει να φτάσουμε εκεί με έναν τρόπο που να είναι ομαλός. Παρακαλώ τον κόσμο που θέλει να στηρίξει, πέρα από την εγγραφή του στις ΟΜ, να κάνει εγγραφή στο δικό μας site odikomassyriza.gr», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.

Το νέο σάϊτ Κασσελάκη αποτελεί ουσιαστικά έναν παράλληλο μηχανισμό, δίπλα στον επίσημο isyriza που θεωρεί, ως φαίνεται, ότι δεν ελέγχει πιά, πιθανώς, δε, και να μην εμπιστεύεται σχετικά με τις εγγραφές νέων μελών που θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες για την εκλογή όσων θα συμμετάσχουν στο συνέδριο που θα κρίνει, όπως λέει, και εάν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως με αυτόν τον τρόπο μετρά, παράλληλα, και τις δυνάμεις του ώστε εάν χρειαστεί και διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες -εφόσον, δηλαδή, αποκλειστεί οριστικά ή αναβληθεί το συνέδριο- να προχωρήσει ακόμα και στην ίδρυση νέου κόμματος παρότι το έχει διαψεύσει.

Από την πλευρά του κ. Κασσελάκη επισημαίνουν ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων για τον προεκλογικό αγώνα και σίγουρα για την προσπάθεια που θα κάνουν για να φτάσουν μέχρι το Συνέδριο.

Αυτό γιατί ο κ. Κασσελάκης δεν θα είναι υποψήφιος και δεν θα έχει όπως εκτιμούν από το στρατόπεδό του πρόσβαση στα δεδομένα του isyriza.

Όπως σημειώνει, μάλιστα, ο Σωτήρης Μπολάκης στο in.gr, πολλοί είναι πάντως εκείνοι που στο άκουσμα και μόνο της αναγγελίας δημιουργίας πλατφόρμας συλλογής δεδομένων από τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη στη συνέντευξή του στο STAR έκαναν λόγο για αντιποίηση συμβόλου και στήσιμο παράλληλου κομματικού μηχανισμού.

Δεν απέκλειαν μάλιστα εν θερμώ να ζητήσουν από την Κουμουνδούρου να κινηθούν ακόμη και νομικά εναντίον του με τον κ. Κασσελάκη να εμφανίζεται μάλιστα ως ο διαχειριστής της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μέλος της ΚΕ Γιώργος Παναγιωτόπουλος σε ανάρτησή του κάνει λόγο με βαθιά ειρωνεία για σελίδα υπεξαίρεσης του συμβόλου του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα παραποιημένου όπως και της φωτογραφίας του πρώην προέδρου του κόμματος.

Επίθεση στους “87”

Ερωτηθείς για την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ότι η απόφαση της ΚΕ είναι αμετάκλητη, και για δηλώσεις όπως «το θέμα είναι λήξαν», ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για σοκαριστικές εκφράσεις. «Ποιος βγάζει αυτές τις ανακοινώσεις;» διερωτήθηκε.

Μάλιστα, ερωτηθείς εάν θεωρεί εαυτόν ακόμη υποψήφιο πρόεδρο, απάντησε πως «αυτή τη στιγμή κανείς δεν είναι υποψήφιος, όλοι έχουμε δηλώσει την πρόθεση να είμαστε».

«Γιατί δεν με αφήνουν να κριθώ από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν με αφήνουν να χάσω; Ξέρετε τι ντροπή θα είναι για μένα να χάσω από βουλευτή που μέχρι πρότινος ήταν υπό την ηγεσία μου; Δεν με αφήνουν γιατί φοβούνται. Φοβούνται την οργή του κόσμου. Υπάρχει κύμα υπέρ μου που το βλέπουν στις οργανώσεις» πρόσθεσε.

Ως προς την απόφαση της Κ.Ε. για τον αποκλεισμό της υποψηφιότητάς του υποστήριξε ότι έγινε με «138 μη καταγεγραμμένες ψήφοι με μια Κ.Ε που είχε αναβληθεί για 4 ώρες χωρίς να έχει απαρτία» και πως «δεν υπήρχε κάλπη στην ψηφοφορία, ούτε καταμετρήθηκαν οι ψήφοι, ούτε έγινε ταυτοποίηση».

Σχετικά Άρθρα