Ο Κασσελάκης επιμένει ότι είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και “τσεκάρει” δυνάμεις για νέο κόμμα

 Ο Κασσελάκης επιμένει ότι είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και “τσεκάρει” δυνάμεις για νέο κόμμα

Το δίλημμα φαίνεται να είναι υπαρκτό για τους “87” οι οποίοι αναζητούν τρόπους για να κλείσει κάθε “παράθυρο” επιστροφής του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος φτιάχνει πλέον το δικό του “μηχανισμό”, με μια μορφή άτυπου ψηφιακού δημοψηφίσματος, προκειμένου να κρατήσει ζωντανή αφενός την ιδιότητα του προέδρου και αφετέρου την υποψηφιότητα του.

Στο πλαίσιο αυτό αίσθηση προκάλεσε το κάλεσμα μέσα από τη συνέντευξη του στο STAR για συμμετοχής της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές των Συνέδρων και να εγγραφούν στις κατά τόπους οργανώσεις, αλλά και προς τον κόσμο που τον υποστηρίζει να επισκεφθεί την ιστοσελίδα “ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ” και να κάνει και εκεί εγγραφή, γεγονός που προκαλεί ήδη αντιδράσεις, καθώς επί της ουσίας δημιουργεί μια παράλληλη λίστα μελών, η οποία ίσως να αποτελέσει τη βάση ακόμη για το δικό του κόμμα, εάν ναυαγήσουν τα σχέδια του εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πλατφόρμα που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης, αναγράφεται το σύνθημα “η φωνή μας είναι το Συνέδριο” και με hashtag το “Είμαι εδώ”, ξεκαθαρίζει για ακόμη μία φορά τη βούλησή του να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Να σημειωθεί ότι στο ερωτηματολόγιο της εγγραφής για τον “δικό μας ΣΥΡΙΖΑ” (https://t.co/SUOZ6UMIQr) ζητείται ονοματεπώνυμο, email, τηλέφωνο και διεύθυνση, νεω υπάρχουν δύο ακόμα ερωτήματα: “Αν είστε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ” και “Αν θέλετε να γίνετε εθελοντής”.

“Εγγραφείτε! Γίνετε εθελοντές! Το site μας είναι στον αέρα. Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ. Η φωνή μας είναι το Συνέδριο. Δεν έχω τους μηχανισμούς. Είχα και έχω μόνο εσάς. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει κάτι που υπερβαίνει τα πρόσωπα: Η επιστροφή της δημοκρατίας στο κόμμα μας. Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας. Πάρτε τη Δημοκρατία στα χέρια σας” έγραψε στην ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται αποφασισμένος να παίξει όλα τα χαρτιά του και όπως είπε στη συνέντευξή του στο Star, παραμένει επικεφαλής, καθώς δεν υπάρχει καταστατική πρόβλεψη για μη πρόεδρο του κόμματος, αμφισβητώντας εκ νέου την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που τον αποκλείει από υποψήφιο για την ηγεσία. “Μόνο το Συνέδριο μπορεί να αποφασίσει για αυτό” τόνισε.

Για το ενδεχόμενο αναβολής συνεδρίου, είπς πως “γνωρίζουν ότι εφόσον είμαι υποψήφιος, η βάση θα εκφραστεί και δε θα χάσω” και ότι “Αν θεωρούν ότι είμαι τόσο κακός πρόεδρος γιατί δε με αφήνουν να αποδοκιμαστώ και να χάσω”

Προέβλεψε ότι το συνέδριο θα αναβληθεί γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η βάση αυτή τη στιγμή βράζει και ερωτηθείς για την αναφορά του Κώστα Ζαχαριάδη πως το κόμμα είναι υποχρεωμένο να αμυνθεί απέναντι σε κάποιον που πάει να το διαλύσει απάντησε: “Πρέπει να καταλάβουν τι πάει να πει κόμμα, ένα κόμμα χωρίς ψηφοφόρους δεν είναι κόμμα, ποια είναι η απειλή, η βάση; Αν απειλείται κάτι είναι η συνέχεια της πολιτικής καριέρας όσων έχουν βιοποριστεί στο κόμμα”.

Και κατήγγειλε πως “50 μέλη της ΚΕ πληρώνονται από το κόμμα και σχημάτισαν απαρτία, επειδή είναι μισθωτοί του κόμματος” γεγονός που μπορει να σηματοδοτήσει και νέα μέτρα εναντίον του.

Σχετικά Άρθρα