Εισαγγελική έρευνα για τον “μαϊμού” ιερέα στον Βόλο, που ζητούσε 800 ευρώ για… ξεμάτιασμα

 Εισαγγελική έρευνα για τον “μαϊμού” ιερέα στον Βόλο, που ζητούσε 800 ευρώ για… ξεμάτιασμα

Η εισαγγελία πλημμελειοδικών Βόλου διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τον ψευτοϊερέα, έπειτα από καταγγελίες ότι παριστάνει τον ιερομόναχο και αποσπά υπέρογκα χρηματικά ποσά από πιστούς για… εξορκισμούς και… ξεματιάσματα.

Ο παλαιοημερολογίτης ιερέας, τον οποίο αποκαλούν «πατήρ Ποιμήν», προκάλεσε το ενδιαφέρον της Μητρόπολης Δημητριάδος όταν έφθασαν εκεί πληροφορίες ότι προσπαθούσε να εξαπατήσει τους πιστούς, αποσπώντας τους υπέρογκα χρηματικά ποσά, ενώ δηλώνει και εξορκιστής. Την περασμένη Παρασκευή, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος με ανακοίνωσή της εφιστούσε την προσοχή στους πιστούς, αναφέροντας:

«Την προσοχή του Χριστεπωνύμου πληρώματος της περιοχής μας εφιστά η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, όσον αφορά κάποιον αυτοπροσδιοριζόμενο ”Ιερομόναχο”, επ’ ονόματι ”Ποιμήν”, ο οποίος ”λειτουργεί” παράνομο ”ναΰδριο» στην Νέα Ιωνία, αφιερωμένο δήθεν στον Άγιο Κυπριανό.

Ο 56χρονος αρνείται ότι έχει λάβει χρήματα για τις υπηρεσίες του, προσκαλώντας δημόσια όποιον ισχυρίζεται το αντίθετο να προσέλθει για να του επιστραφούν τα ποσά. Υποστηρίζει ότι δεν έχει ποτέ λάβει αμοιβή και ότι παραιτήθηκε από τη θέση του κληρικού πριν χρόνια για να αποσυρθεί στο μοναστήρι του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μητρόπολη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής τον απέβαλε εξαιτίας της πρακτικής του με τους εξορκισμούς. Ο «πατήρ Ποιμήν» ισχυρίζεται πως η πολεμική εναντίον του δεν προέρχεται από την Εκκλησία, αλλά από «συμβούλια δαιμόνων» που τον μάχονται λόγω της εξορκιστικής του δράσης.

Με την έρευνα σε πλήρη εξέλιξη και τις καταγγελίες να πληθαίνουν, το ζήτημα του «πατήρ Ποιμήν» δημιουργεί ανησυχία τόσο στην τοπική κοινότητα όσο και στην Εκκλησία, που καλεί τους πιστούς να είναι προσεκτικοί σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Σχετικά Άρθρα