Βόλος: Παριστάνει τον ιερέα και τσεπώνει 800€ για κάθε… ξεμάτιασμα- “Είμαι εξορκιστής”

 Βόλος: Παριστάνει τον ιερέα και τσεπώνει 800€ για κάθε… ξεμάτιασμα- “Είμαι εξορκιστής”

Ένας άνδρας στον Βόλο καταγγέλλεται για τον ρόλο του ως ψευδοϊερέας, καθώς προσποιείται τον ιερέα και καταφέρνει να αποσπά μεγάλα χρηματικά ποσά από τους πιστούς. Ο άνδρας αυτοσυστήνεται ως «Ιερομόναχος Ποιμήν», ενώ σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, πρόκειται για έναν άτομα που δεν έχει καμία εκκλησιαστική εξουσιοδότηση. Ο ψευδοϊερέας δραστηριοποιείται στη Νέα Ιωνία του Βόλου, όπου δηλώνει και εξορκιστής, εκμεταλλευόμενος τη θρησκευτική πίστη των ανθρώπων.

Για όσα λέγονται εις βάρος του ο άνδρας τονίζει ότι «όλος αυτός είναι ο πόλεμος του Σατανά και των δαιμόνων που θέλουν να με κατασπαράξουν και να μην κάνω καλό στον κόσμο. Δεν έχω πάρει ποτέ χρήματα από πιστούς».

«Αν βρεθεί ένας άνθρωπος που να είπε πως παίρνω 800 ευρώ, να έρθει εδώ να τα δώσω πίσω. Εγώ δεν έχω πάρει ποτέ χρήματα. Δεν είμαι του χρήματος. Όλο αυτό που φαίνεται δεν φταίει ο σεβασμιότατος αλλά εγώ. Γιατί είμαι εξορκιστής».

Όπως αποκάλυψε ο «Ταχυδρόμος», υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος του, οι οποίες υποστηρίζουν πως κάθε ξεμάτιασμα ζητούσε από 500 έως και 800 ευρώ!

Σχετικά Άρθρα