Λίβανος: Οι ΗΠΑ καλούν τους Αμερικανούς να αποχωρήσουν- “Φύγετε τώρα”

 Λίβανος: Οι ΗΠΑ καλούν τους Αμερικανούς να αποχωρήσουν- “Φύγετε τώρα”

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στον Λίβανο επανέλαβε την έκκληση της προς τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα άμεσα. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι πρόσθετες πτήσεις τις οποίες οργανώνει η πρεσβεία για τους Αμερικανούς που θέλουν να φύγουν από τη Βηρυτό δεν θα συνεχιστούν επ’ άπειρον.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισημαίνει ότι οι Αμερικανοί πολίτες «ενθαρρύνονται ισχυρά» να φύγουν τώρα από τον Λίβανο. Μάλιστα, προειδοποιεί ότι οι επιπλέον πτήσεις από το αεροδρόμιο της Βηρυτού δεν θα είναι διαθέσιμες επ’ αόριστον.

«Οι πολίτες των ΗΠΑ που βρίσκονται στον Λίβανο ενθαρρύνονται ισχυρά να αποχωρήσουν τώρα. Το αεροδρόμιο παραμένει ανοιχτό και υπάρχει διαθεσιμότητα σε εμπορικές πτήσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε τις επιλογές πτήσεων στο διεθνές αεροδρόμιο Βηρυτού», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στη συνέχεια το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει ότι από τις 27 Σεπτεμβρίου η αμερικανική κυβέρνηση έχει προσθέσει χιλιάδες θέσεις για να εξυπηρετηθούν Αμερικανοί πολίτες και τα μέλη των οικογενειών τους. Όμως, οι περισσότερες από αυτές δεν χρησιμοποιήθηκαν.

«Παρακαλώ καταλάβετε ότι αυτές οι επιπλέον πτήσεις δεν θα συνεχιστούν επ’ αόριστον», τονίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και καλεί τους Αμερικανούς οι οποίοι βρίσκονται στον Λίβανο να εγγραφούν προκειμένου να λαμβάνουν πληροφορίες για παροχή βοήθειας προκειμένου να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Σχετικά Άρθρα