ΣΥΡΙΖΑ για ανάρτηση Κασσελάκη: “Αμετάκλητη η απόφαση να μην είναι υποψήφιος”-Νέα ανακοίνωση από τον ίδιο

 ΣΥΡΙΖΑ για ανάρτηση Κασσελάκη: “Αμετάκλητη η απόφαση να μην είναι υποψήφιος”-Νέα ανακοίνωση από τον ίδιο

Απάντηση στα όσα αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στο Facebook δίνει η Κουμουνδούρου αναφέροντας ότι η απόφαση της ΚΕ ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος είναι «άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη». Ουσιαστικά η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, ξεκαθαρίζει το τοπίο απέναντι στην φημολογία που επιχειρεί να αναδείξει η πλευρά Κασσελάκη σχετικά με την δυνατότητα η απόφαση αυτή να ανατραπεί στο συνέδριο του κόμματος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή «η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου 12/10/2024, ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία. Το όργανο συνεδρίασε με διαπιστωμένη απαρτία, παρά τις αντικαταστατικές και απαράδεκτες ενέργειες, οι οποίες αποδείχτηκαν ανεπιτυχείς. Η απόφασή του αφορά τον κύριο Κασσελάκη και είναι άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη».

Με την ανακοίνωση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει πως το ζήτημα της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη θεωρείται λήξαν.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να εστιάσει πλέον στα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα με έμφαση μάλιστα στις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει.

Κασσελάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: «Σταλινική η ανακοίνωση»

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το γραφείο του πρώην πρόεδρου του κόμματος. Συγκεκριμένα, σε παρέμβασή του ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει λόγο για «σταλινικές ανακοινώσεις που εκθέτουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά τη σημερινή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη που ξεκαθαρίζει ότι “είναι εδώ” και ότι θα διεκδικήσει από το Συνέδριο την ακύρωση των αβάσιμων αποφάσεων της ΚΕ, κάποιοι -υπό το κράτος πανικού- έσπευσαν να αλλοιώσουν ακόμη κι αυτήν την απόφαση του Σαββάτου που οι ίδιοι έλαβαν», υπογραμμίζει η πλευρά Κασσελάκη και προσθέτει:

«Με σημερινή του ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για δήθεν “αμετάκλητη” απόφαση όσον αφορά τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του κ. Κασσελάκη. Να υπενθυμίσουμε πως το άρθρο 20 του Καταστατικού είναι σαφές και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Το Συνέδριο έχει κάθε αρμοδιότητα, ως ανώτατο όργανο, να απορρίψει ή να επικυρώσει όλες τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 1 και 2 του Καταστατικού», τονίζει το γραφείο του κ. Κασσελάκη και καταλήγει:

«Ας ευχηθούμε οι σταλινικές ανακοινώσεις που εκθέτουν το κόμμα απέναντι στα μέλη του να μη γίνουν η φαιδρή κανονικότητα που κάποιοι επιζητούν».

Νωρίτερα σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει ότι «η μειοψηφία των μελών ενός οργάνου απαγόρευσε στο νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος να είναι εκ νέου υποψήφιος» και προσθέτει «είναι ένα γεγονός πρωτοφανές στην Ιστορία του τόπου. Είναι ένα γεγονός σοκαριστικό στην ιστορία της Αριστεράς. Όμως το ανώτατο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το Συνέδριο. Αυτό θα αποφασίσει για όλα. Η φωνή μας είναι το Συνέδριο».

Σχετικά Άρθρα