Κέρκυρα/Κύκλωμα εκβιαστών: Δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκόμενων

 Κέρκυρα/Κύκλωμα εκβιαστών: Δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκόμενων

Στην προσωρινή δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση της Κέρκυρας, που φέρονται να διέγραφαν πρόστιμα φορολογούμενων ή να διευθετούσαν «δύσκολες» υποθέσεις τους με το «αζημίωτο», προχωρά η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μετά από εντολή του προέδρου της, Χαράλαμπου Βουρλιώτη. Θα ελεγχθούν επίσης και τα περιουσιακά στοιχεία φορολογούμενων (των συγκεκριμένων δεν έχουν δεσμευτεί) που τυχόν ευνοήθηκαν από το κύκλωμα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η σπείρα δρούσε εκβιάζοντας επιχειρηματίες με φορολογικές εκκρεμότητες, τις οποίες «σφύριζε» ο εμπλεκόμενος λογιστής στους επίορκους εφοριακούς.

Πώς δρούσαν οι εκβιαστές

Σημειώνεται πως οι 5 προαναφερθέντες εκτιμάται πως αποτελούσαν τον πυρήνα του κυκλώματος της ΔΟΥ, με έρευνες να δίνουν συνέχεια για την ταυτοποίηση τυχόν περισσότερων μελών. Αποσπούσαν χρήματα από τα θύματά τους με δύο τρόπους:

  • Εκβιάζοντας επιχειρηματίες για να εξαιρούν ελέγχους σε επιχειρήσεις τους
  • Ζητώντας ποσά από ιδιώτες φορολογούμενους για να επισπεύσουν την διαδικασία για την επιστροφή φόρου που δικαιούνταν

Σε αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το πρωί βρέθηκαν μεταξύ άλλων και χρηματικά ποσά. Οι πέντε συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν το απόγευμα ενώπιον του εισαγγελέα, οπότε και θα ανακοινωθούν περισσότερα από την ΕΛΑΣ.

Σχετικά Άρθρα