Μπάιντεν για Μίλτον: Παραμένει ο κίνδυνος- Θα δοθούν δισεκατομμύρια για την ανοικοδόμηση

Μπάιντεν για Μίλτον: Παραμένει ο κίνδυνος- Θα δοθούν δισεκατομμύρια για την ανοικοδόμηση

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, προειδοποίησε ότι οι συνθήκες παραμένουν επικίνδυνες, παρά την εξασθένηση του τυφώνα «Μίλτον», κατά τη διάρκεια έκτακτης ομιλίας του στο Κογκρέσο. Ο Μπάιντεν επεσήμανε ότι είναι ακόμη νωρίς για να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς που μπορεί να έχει προκαλέσει ο τυφώνας. «Υπάρχουν ακόμη πολύ επικίνδυνες συνθήκες στην πολιτεία», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι από την προηγούμενη εμπειρία του γνωρίζει πως συχνά χάνονται περισσότερες ζωές μετά τη διέλευση των τυφώνων, παρά κατά τη διάρκεια τους.

Μιλώντας για την επόμενη μέρα της καταστροφής, ο Μπάιντεν επισημαίνει ότι «θα χρειαστούν σημαντικά χρηματικά ποσά» για τη διαχείριση των συνεπειών της .

Τα μέλη του Κογκρέσου, δε, όπως είπε ο Αμερικανός πρόεδρος «θα πρέπει να επιστρέψουν μετά τις εκλογές, γιατί θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για την πλήρη ανοικοδόμηση των περιοχών που επλήγησαν».

«Θα χρειαστούν αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια».

«Στην παρούσα φάση προσπαθούμε να βεβαιωθούμε ότι οι άνθρωποι θα λάβουν την άμεση βοήθεια που χρειάζονται».

Σχετικά Άρθρα