Ποιος ήταν ο Τζορτζ Μπάλντοκ- Οι ελληνικές ρίζες και η καριέρα του

 Ποιος ήταν ο Τζορτζ Μπάλντοκ- Οι ελληνικές ρίζες και η καριέρα του

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου 1993 στο Μπάκιγχαμ της Αγγλίας και έχει ελληνικές ρίζες από την πλευρά του πατέρα του. Τα πρώτα του βήματα στον κόσμο του ποδοσφαίρου τα έκανε στην ομάδα της Μίλτον Κέιν Ντονς (Milton Keynes Dons). Εκεί πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τον Μάιο του 2010, σε έναν αγώνα εναντίον της Μπράιτον, ξεκινώντας έτσι την επαγγελματική του πορεία στον χώρο του ποδοσφαίρου. Με τα χρόνια, ο Τζορτζ Μπάλντοκ εξελίχθηκε σε σημαντικό παίκτη, ενώ έχει επίσης επιλεχθεί για την εθνική ομάδα της Ελλάδας λόγω της ελληνικής καταγωγής του.

Με τη φανέλα της Μίλτον Κέιν Ντονς κατέγραψε 107 συμμετοχές και δύο γκολ, ενώ εκεί αγωνίστηκε μέχρι το 2017. Σε αυτά τα επτά χρόνια αγωνίστηκε και με τη μορφή δανεισμού στις αγγλικές Νόρθαμπτον, Τάμγουορθ, Όξφορντ Γιουνάιτεντ και στην ισλανδική Βεστμανέγια.

Το 2017, ο Τζορτζ Μπάλντοκ πήρε μεταγραφή για την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με την οποία κατέγραψε 219 συμμετοχές (τις 83 από αυτές στην Premier League), πέτυχε 6 γκολ και μοίρασε 16 ασίστ.

Στο ενεργητικό του έχει συμμετοχή στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 2023 και δύο προβιβασμούς από την Championship στην Premier League.

Ο 31χρονος μπακ Τζορτζ Μπάλντοκ πήρε μεταγραφή φέτος στους «πράσινους», προκειμένου να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ έγινε διεθνής με τη «γαλανόλευκη» λόγω του ελληνικής καταγωγής παππού του.

Οι δηλώσεις του Τζορτζ Μπάλντοκ για τις ελληνικές ρίζες του

Αν και έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Μπάκιγχαμ, ο Τζορτζ Μπάλντοκ είχε Ελληνίδα γιαγιά. Αυτός είναι και ο λόγος που αγωνιζόταν με την εθνική ομάδα.

«Η γιαγιά μου, η οποία έχει πεθάνει, ήταν 100% Ελληνίδα. Έτσι είμαι κι εγώ, έστω και κατά το 1/4 Έλληνας. Νομίζω πως έχω δικαίωμα να παίξω για την Ελλάδα. Θα είναι σπουδαίο, θα είναι σίγουρα μια στιγμή περηφάνιας για την οικογένειά μου και για εμένα να εκπροσωπήσω τη χώρα. Μακάρι να συμβεί. Περιμένω να ολοκληρωθεί η διαδικασία» είχε δηλώσει ο Τζορτζ Μπάλντοκ.

Η ανάρτηση του όταν κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα:

«Στιγμή μεγάλης υπερηφάνειας για μένα και την οικογένειά μου, η κλήση στην εθνική Ελλάδος. Ανυπομονώ να συναντήσω την ομάδα και να ξεκινήσουμε!»

Σχετικά Άρθρα