Μπάιντεν για τυφώνα Μίλτον: Ακολουθήστε τις οδηγίες, ζήτημα ζωής ή θανάτου

 Μπάιντεν για τυφώνα Μίλτον: Ακολουθήστε τις οδηγίες, ζήτημα ζωής ή θανάτου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προειδοποίησε ότι ο τυφώνας «Μίλτον» μπορεί να αποτελέσει μια «ιστορική καταιγίδα» και κάλεσε τους κατοίκους της Φλόριντα να ακολουθήσουν τις εντολές εκκένωσης για τη δική τους ασφάλεια. «Μοιάζει με την καταιγίδα του αιώνα», ανέφερε ο Μπάιντεν σε δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο την Τετάρτη, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ο πρόεδρος τόνισε επίσης ότι πολλές περιοχές που θα πληγούν από τον κυκλώνα «Μίλτον» δεν έχουν προλάβει να ανακάμψουν από την καταιγίδα «Ελίν», η οποία έπληξε την περιοχή μόλις δύο εβδομάδες πριν.

Ο Τζο Μπάιντεν προέτρεψε όλους όσοι βρίσκονται στο πέρασμα της καταιγίδας να «ακολουθήσουν όλες τις οδηγίες ασφαλείας», καθώς, όπως είπε, «είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής και θανάτου».

Προειδοποίηση για την παραπληροφόρηση

Ο Μπάιντεν επανέλαβε, επίσης, την καταγγελία του για την παραπληροφόρηση σχετικά με τον κυκλώνα Ελίν και καθώς η Φλόριντα προετοιμάζεται για τον Μίλτον, εγκαλώντας ονομαστικά τον Ντόναλντ Τραμπ και τη βουλευτή Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν για την προώθηση ψευδών φημών.

«Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε μια απερίσκεπτη, ανεύθυνη και αδυσώπητη προώθηση της παραπληροφόρησης και των απόλυτων ψεμάτων», δήλωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν. Πρόσθεσε ότι οι φήμες «υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στο απίστευτο έργο διάσωσης και ανάκαμψης που έχει ήδη γίνει και θα συνεχίσει να γίνεται, και είναι επιζήμιες για εκείνους που χρειάζονται περισσότερο βοήθεια».

Σχετικά Άρθρα