ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας για Κασσελάκη

 ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας για Κασσελάκη

Η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει σήμερα στις 18.00 με αντικείμενο την επιστολή του Χάρη Μουμουλίδη ο οποίος είχε ζητήσει να διαγραφεί ο Στέφανος Κασσελάκης. Υπάρχει ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες και το ενδεχόμενο ο φάκελος της υποψηφιότητας του κ. Κασσελάκη είτε να ανατεθεί σε κάποιον είτε να εξεταστεί ενδελεχώς.

Πάντως συζητήθηκε έντονα το γεγονός ότι η διαρροή της συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας έγινε από την πλευρά Κασσελάκη. 

Ο Θέμης Μουμουλίδης σε επιστολή του προς την Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος είχε αναφέρει ότι «όποιος βλάπτει το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέση σε αυτόν. Όποιος καθυβρίζει την ιστορία και συντρόφους του δεν έχει θέση σε αυτόν. Όποιος διχάζει με τοξικό λόγο αρνούμενος την πολιτική αντιπαράθεση δεν έχει θέση στο ΣΥΡΙΖΑ», τονίζοντας ότι «οι καθαρές και υπεύθυνες πολιτικές επιλογές και οι καθαρές λύσεις είναι μονόδρομος».

Νωρίτερα πάντως έγινε γνωστό ότι ο Παύλος Πολάκης αναλμαβάνει πρωτοβουλία για αύριο στις 13.00 ώστε να συναντηθούν οι υποψήφιοι προέδροι του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. 

«Πήρα πρωτοβουλία και συγκαλώ στη 13:00 στην Κουμουνδούρου αύριο συνάντηση όλων υποψηφίων προέδρων για να ρυθμίσουμε τις λεπτομέρειες του προεκλογικού αγώνα για να επιτευχθεί ομαλότητα και ηρεμία στις συνθήκες διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, να οριστουν οι ημερομηνίες των τηλεμαχιών, που πρόκειται να γίνουν και να ξεκαθαριστεί μια σειρά από θέματα! Φαραντούρης Γκλέτσος, δηλωσαν ότι θα παραστούν και σαν θεσμικοί εγγυητές της συνάντησης και ο Ν. Παππας και η Ράνια Σβίγκου και έχουν ενημερωθεί ο κ. Φάμελλος και Κασσελάκης! Περιμένω. Να ανταποκριθούν σε αυτή την συνάντηση για να χαράξουμε διαφορετική πορεία από τις τελευταίες μέρες για τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Παύλος Πολάκης.

Προσέθεσε σε συνομιλία με δημοσιογράφους ότι πήρε αυτή την πρωτοβουλία ο ίδιος διότι όλα τα υπόλοιπα που γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότερα από το ΚΚΣΕ του 50. Σε ερώτηση αν θα είναι ο Κασσελάκης, είπε: «Θα δείξει. Δική του ευθύνη».

Γιατί ναυάγησε η συνάντηση των 5 υποψήφιων αρχηγών

Η συνάντηση των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε προταθεί από τον Παύλο Πολάκη, κατέληξε τελικά σε ναυάγιο. Αρχικά, οι κ.κ. Φαραντούρης και Γκλέτσος, καθώς και ο κ. Φάμελλος, εξέφρασαν θετική διάθεση υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Επιπλέον, πηγές από τον Στέφανο Κασσελάκη ανέφεραν ότι ο έκπτωτος πρόεδρος του κόμματος ήταν έτοιμος να συμμετάσχει.

Ωστόσο, η συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς προέκυψαν διαφωνίες σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής της, όπως αναφέρθηκε προς τα έξω.

Πέρα από αυτές τις δημόσιες διαφωνίες, φαίνεται ότι υπάρχουν βαθύτερα αίτια που συμβάλλουν στην κατάσταση. Από διαρροές που προέρχονται από υποψηφίους προέδρους, διαφαίνεται ότι το εξώδικο του Κασσελάκη έχει επιβαρύνει το κλίμα, ενώ η πρωτοβουλία του Πολάκη θεωρείται «εξωθεσμική» και «προσπάθεια καπελώματος» των κομματικών οργάνων.

Κασσελάκης: Τηρούσα και τηρώ την ομαλότητα – Θα είμαι παρών στην συνάντηση

Με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε πως σκοπεύει να παραστεί στην αυριανή συνάντηση που κάλεσε ο Παύλος Πολάκης, των 5 υποψήφιων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση ναυάγησε -τύποις λόγω αδυναμίας εξεύρεσης κοινού χρόνου (ο Παύλος Πολάκης που είχε την πρωτοβουλία πρότεινε να διεξαχθεί αύριο στις 13:00).

Ο Στέφανος Κασσελάκης ωστόσο, στην ανάρτησή του δήλωσε ότι θα παραστεί στη συνάντηση.

Η ανάρτηση Κασσελάκη:

«Δε θέλησα να διαγράψω υποψήφιο πρόεδρο.

Δε διέρρευσα δεδομένα υποψήφιου προέδρου.

Δεν ανέβαλα το συνέδριο.

Δεν ανέβαλα τις εκλογές για ΚΕ.

Τήρησα και τηρώ την ομαλότητα από την πρώτη στιγμή.

Γι’ αυτό θα είμαι παρών στην αυριανή συνάντηση.

Εύχομαι πραγματικά οι καλές προθέσεις να είναι ειλικρινείς από όλους μας και να μη δυναμιτίσει κανείς την προσπάθεια».

Φαραντούρης: «Πώς μπορεί να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση υπό το κράτος εξωδίκων;»

Το γεγονός, ωστόσο, ότι ο κ. Κασσελάκης επέλεξε να δώσει το παρών, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα το εξώδικό του εναντίον της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποτελεί ένα δεδομένο που δεν μπορούν να υπερβούν πολλά από τα κορυφαία στελέχη.

Συγκεκριμένα, ανοιχτός σε συζήτηση, αλλά όχι υπό το κράτος εξωδίκων είναι ο Νικόλας Φαραντούρης. Όπως δήλωσε ο κ. Φαραντούρης, «στην πολιτική η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται πολιτικά. Εξώδικα, απειλές εισαγγελέων, ποινικοποίηση και εκνομικισμός της πολιτικής αντιπαράθεσης αποτελούν τον ταχύτερο δρόμο προς τον εκφυλισμό της πολιτικής», κατέληξε.

Οι προϋποθέσεις που θέτει ο Σωκράτης Φάμελλος

Την ίδια ώρα, τρεις προϋποθέσεις θέτει, κατά πληροφορίες, η πλευρά του Σωκράτη Φάμελλου αναφορικά με την συμμετοχή του σε κάθε ανάλογη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, για τον κ. Φάμελλο η συνάντηση μπορεί να είναι εφικτή μόνο τη συνεννόηση των κομματικών οργάνων, υπενθυμίζοντας με νόημα πως το εξώδικο είναι αδιανόητη και απαράδεκτη ενέργεια.

Παράλληλα, τον υποψήφιο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ φέρεται να καλύπτει η χθεσινή απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία επέστρεψε ως απαράδεκτο το εξώδικο στην πλευρά Κασσελάκη.

Σχετικά Άρθρα