Κυκλώνας “Μίλτον”:Φυσικό φαινόμενο ή μυστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης; – Κολυδάς: “Αμορφωσιά ή ψέκα”

 Κυκλώνας “Μίλτον”:Φυσικό φαινόμενο ή μυστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης; – Κολυδάς: “Αμορφωσιά ή ψέκα”

Τις θεωρίες συνομωσίας που κυκλοφορούν στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον κυκλώνα «Μίλτον» που θα πλήξει σε λίγες ώρες την Φλόριντα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Θόδωρος Κολυδάς. «Στα social media και ειδικότερα στο Twitter, διακινείται η άποψη ότι ο Milton όπως και προηγουμένως η Helen είναι αποτέλεσμα μυστικού προγράμματος της κυβέρνησης τροποποίησης του καιρού. Ακόμα και εκλεγμένοι γερουσιαστές προβάλλουν αυτήν την άποψη γιατί η εκλογική τους αγορά το πιστεύει» αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ.

«Ο Milton θα πλήξει την Φλόριντα και θα είναι ήδη παρελθόν σε 36 ώρες με τρομερές καταστροφές, αλλά το δηλητήριο, η αμορφωσιά, η ψέκα και όλα τα συναφή θα παραμείνουν. Διότι παραδώσαμε το ελεύθερο, σε μια τεχνολογία, αυτή των αλγορίθμων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που χωρίς κανέναν έλεγχο επιτρέπουν σε εταιρείες να εκμεταλλεύονται τα χειρότερα ένστικτα του ανθρώπου, με στόχο το engagement, δημιουργώντας “ειδήσεις”, υπονομεύοντας τελικά την ίδια την δημοκρατία που ενώ προστατεύει την ελεύθερη έκφραση γνώμης, δεν μπορεί να διαχειριστεί το οργανωμένο ψεύδος» καταλήγει ο κ.Κολυδάς.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

ΚΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αντιγράφω από τον λογαριασμό του κ. Στάθη Καλογεροπούλου στο fb. “Ο τυφώνας Milton, θα πλήξει τις ακτές τις Δυτικής Φλόριντα σε περίπου 24 ώρες.Θα προκαλέσει ανύψωση των νερών της θάλασσας σε ορισμένες περιοχές κατά πέντε μέτρα, ενώ παρά την επαφή του με την στεριά, επειδή κινείται γρήγορα θα παραμείνει τυφώνας κατηγορίας 1 κατά την έξοδό του στην ανατολική ακτή της Φλόριντα.

Όσοι δεν έχουν εκκενώσει στις περιοχές όπου το storm surge θα είναι πάνω από 3 μέτρα, είναι σχεδόν καταδικασμένοι. Ωστόσο υπάρχει και άλλη μια παράμετρος.

Στα social media και ειδικότερα στο Twitter, διακινείται η άποψη ότι ο Milton όπως και προηγουμένως η Helen είναι αποτέλεσμα μυστικού προγράμματος της κυβέρνησης τροποποίησης του καιρού. Ακόμα και εκλεγμένοι γερουσιαστές προβάλλουν αυτήν την άποψη γιατί η εκλογική τους αγορά το πιστεύει.

Από την μια λοιπόν οι αρνητές της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής θεωρούν ότι το κλίμα δεν επηρεάζεται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, ταυτόχρονα όμως είναι έτοιμοι να αποδεχτούν ότι ο καιρός και ειδικότερα οι τυφώνες είναι δημιούργημα του βαθέως κράτους άρα του ανθρώπου.

Ο Milton θα πλήξει την Φλόριντα και θα είναι ήδη παρελθόν σε 36 ώρες με τρομερές καταστροφές, αλλά το δηλητήριο, η αμορφωσιά, η ψέκα και όλα τα συναφή θα παραμείνουν.

Διότι παραδώσαμε το ελεύθερο, σε μια τεχνολογία, αυτή των αλγορίθμων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που χωρίς κανέναν έλεγχο επιτρέπουν σε εταιρείες να εκμεταλλεύονται τα χειρότερα ένστικτα του ανθρώπου, με στόχο το engagement, δημιουργώντας “ειδήσεις”, υπονομεύοντας τελικά την ίδια την δημοκρατία που ενώ προστατεύει την ελεύθερη έκφραση γνώμης, δεν μπορεί να διαχειριστεί το οργανωμένο ψεύδος.”

Σχετικά Άρθρα