Δολοφονία Κυψέλη:Τα δύο αδέρφια πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή

 Δολοφονία Κυψέλη:Τα δύο αδέρφια πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή

Τα δύο αδέλφια, ηλικίας 17 και 19 ετών, τα οποία φέρονται να έχουν παραδεχθεί την εμπλοκή τους στη δολοφονία του 28χρονου ξαδέλφου τους, που έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας στην Κυψέλη, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή. Οι νεαροί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, που φέρεται να διαπράχθηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και σε συνεργασία μεταξύ τους (συναυτουργία), καθώς και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Αφού οδηγήθηκαν ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή, αιτήθηκαν ολιγοήμερη αναβολή προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Η δίκη των γονέων των κατηγορουμένων, οι οποίοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων αναβλήθηκε για τις 10 Οκτωβρίου. Οι γονείς, μετά την αναβολή της δίκης αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Έλα εδώ να πούμε τα νέα μας», φέρεται σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» να είπαν τα δύο αδέλφια στον ξάδερφό τους για να πάει στην Κυψέλη και να τους συναντήσει. Τα δύο αδέλφια διαμένουν στην Ελλάδα και είχαν μάθει από την οικογένεια τους ότι ο ξάδερφος τους είχε φτάσει στη χώρα μας την ίδια μέρα.

Όπως μάλιστα φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς, ο 28χρονος τους είχε κακοποιήσει σεξουαλικά στο παρελθόν, κάτι που δεν είχαν ξεχάσει. Μάλιστα, όταν του έστησαν παγίδα θανάτου στην συμβολή των οδών Χανίων και Πατησίων φέρονται να του θύμισαν την κακοποίηση τους με εκείνον να λέει: «Ελάτε τώρα, ήμασταν παιδιά» και τα δυο αδέλφια να απαντούν, «Δεν ξεχνάμε τίποτα, ούτε το έχουμε ξεπεράσει». Τότε ξεκίνησε ο καβγάς που κατέληξε στην οδό Χανίων και την δολοφονία του 28χρονου.

Ο πατέρας των νεαρών δραστών είπε στους αστυνομικούς πως το θύμα είχε παραδεχτεί τις αποτρόπαιες πράξεις στον ίδιο. «Τον ρώτησα αν είναι όλα αυτά αλήθεια και εκείνος τα παραδέχτηκε και είπε ότι ήταν λάθη που κάναμε παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το OPEN. 

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Ζιάκας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN, πριν από τη δολοφονία είχε προηγηθεί ένας διαπληκτισμός. Κατά πληροφορίες οι δράστες είχαν κλείσει ραντεβού με τον ξάδερφό τους και κατά τη διάρκειά του συζήτησαν για τα όσα είχαν συμβεί στο παρελθόν.

Ο 28χρονος φέρεται να είπε στους δράστες πως πρέπει να ξεχαστούν τα όσα έγιναν [σ.σ. οι καταγγελλόμενες κακοποιήσεις] με τα δύο αδέρφια να τον μαχαιρώνουν στο στήθος και το λαιμό

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 28χρονου στην Κυψέλη από τα δύο νεαρά ξαδέρφια του ήρθε στο φως της δημοσιότητας. «Τον στριμώχνουν και οι δύο και του επιτίθενται με μπουνιές και κλοτσιές. Τους εκλιπαρεί να σταματήσουν και προσπαθεί να διαφύγει.

Τον ακολουθούν οι δύο δράστες και τον ξαναστριμώχνουν και ο ένας από τους δύο κρατά ένα μαχαίρι και τον μαχαιρώνει».

Τι είπαν αυτόπτες μάρτυρες

Ελάχιστα λεπτά αργότερα, ο μάρτυρας είδε τον 28χρονο να βαδίζει γεμάτος αίματα τη Χανίων. Τον ρώτησε αν είναι καλά, δεν πήρε καμία απάντηση και τότε ο τραυματίας προχώρησε προς την Πατησίων όπου και κατέρρευσε, λόγω της αιμορραγίας. Άλλος μάρτυρας, υποστήριξε ότι το θύμα φαινόταν να έχει σίγουρα ένα με δυο τραύματα στον λαιμό, καθώς και άλλα πλήγματα κοντά στην κοιλιακή χώρα.

Σχετικά Άρθρα