ΗΠΑ:Πληροφορίες για νέα επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν μέσα στις επόμενες ώρες

 ΗΠΑ:Πληροφορίες για νέα επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν μέσα στις επόμενες ώρες

Με νέα διαρροή πληροφοριών, ακολουθώντας την ίδια πρακτική που εφαρμόστηκε το προηγούμενο Σάββατο, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρει ότι το Ισραήλ προγραμματίζει επίθεση απόψε, την ημέρα της μαύρης επετείου του ενός έτους από τη σφαγή που διέπραξε η Χαμάς, εναντίον θέσεων στο Ιράν.

Το προηγούμενο Σάββατο, το Ισραήλ είχε επιλέξει να επιτεθεί σε ιρανικές βάσεις που βρίσκονται στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα της Συρίας, ενώ ταυτόχρονα εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα πυραυλική επίθεση στη Βηρυτό. Αυτές οι ενέργειες εντάσσονται σε μια κλιμακούμενη στρατηγική του Ισραήλ για την αντιμετώπιση των απειλών που προέρχονται από το Ιράν και τις συμμαχίες του στην περιοχή.

Από εχθές Αραβικά μέσα μετέδιδαν σημαντική μετακίνηση οπλικών συστημάτων αεράμυνας αλλά και βαλλιστικών πυραύλων από την Τεχεράνη σε σημεία ενδιαφέροντος στην ιρανική επικράτεια στοιχείο το οποίο ενισχύει την πιθανότητα το Ισραήλ να εξαπολύσει την επίθεση – απάντηση στο Ιράν άμεσα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τονίσει με κάθε επισημότητα, δια στόματος του Προέδρου Μπάιντεν, πως τα πυρηνικά της Τεχεράνης δεν είναι στόχος αλλά δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να χτυπηθούν οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν. Οι ΗΠΑ μετά την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν – τη δεύτερη μέσα σε διάστημα πέντε μηνών – την περασμένη Τρίτη είχαν δηλώσει πως η απάντηση θα δοθεί από κοινού με το Τελ Αβίβ.

Σχετικά Άρθρα