ΠΑΣΟΚ: Μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες- Ψήφισαν οι υποψήφιοι Πρόεδροι- Οι δηλώσεις τους

 ΠΑΣΟΚ: Μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες- Ψήφισαν οι υποψήφιοι Πρόεδροι- Οι δηλώσεις τους

Ραντεβού για τη μεγάλη «μάχη» στις κάλπες των εσωκομματικών εκλογών δίνουν σήμερα, Κυριακή (06.10.24) οι έξι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ. Ως τις 14:00 είχαν ψηφίσει 167.814 – Το 2021 την ίδια ώρα ήταν 138.223 – Η αύξηση ανέρχεται στο 21,4%

Ομαλά εξελίσσονται από το πρωί της Κυριακής 6 Οκτωβρίου οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη του προέδρου, με τη συμμετοχή σε αυτές να είναι αυξημένη σύμφωνα με πληροφορίες σε σχέση με το 2021.

Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Πάνος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Άννα Διαμαντοπούλου ρίχονται στη «μάχη» για να διεκδικήσουν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Η ψηφοφορία για την εκλογή ανάδειξης προέδρου του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε στις 7:00 π.μ. και θα διαρκέσει έως τις 7:00 μ.μ., τόσο για τον α’ γύρο σήμερα, όσο και για τον β’ γύρο της 13ης Οκτωβρίου 2024, εφόσον προκύψει. Μάλιστα, εάν κριθεί αναγκαίο θα δοθεί παράταση στην ψηφοφορία, ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 9 το βράδυ.

Μηνύματα μαζικής συμμετοχής στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ καταγράφονται σε όλα τα εκλογικά τμήματα ανά την Ελλάδα, αφού η προσέλευση σε σχέση με την αναμέτρηση για την ανάδειξη ηγεσίας το 2021 είναι – αυτήν την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες- αυξημένη κατά 30%!

Eκλογες για τον νεο Προεδρο του ΠΑΣΟΚ -Στιγμιοτυπα απο την ψηφοφορια απο το Π[εριστερι-ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI-

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έως τις 09:10 είχαν ψηφίσει 21.000 άτομα τη στιγμή που το ‘21 είχαν πάει 13.764, ενώ μέχρι τις 11 το πρωί είχαν ψηφίσει 65.671 φίλοι και μέλη έναντι 50.972 το 2021. Στη συνέχεια, ψήφισαν 101.000 έως τις 12:00, 40.000 παραπάνω σε σχέση με το 2021.Ως τις 14:00 είχαν ψηφίσει 167.814 – Το 2021 την ίδια ώρα ήταν 138.223 – Η αύξηση ανέρχεται στο 21,4%

Η γεωγραγική κατανομή της συμμετοχής έως τις 13:00

Έως τις 13:00 είχαν ψηφίσει 131.239. Αυτοί, κατανέμονταν στην επικράτεια ως εξής:

Αττική: 38.950 ψήφοι, που αντιστοιχούν στο 29,7% του συνόλου.
ΚεντρικήΜακεδονία: 19.361 ψήφοι, με ποσοστό 14,8%.
Κρήτη: 13.307 ψήφοι, που αποτελούν το 10,1% του συνολικού αριθμού.
ΔυτικήΕλλάδα: 11.733 ψήφοι, με μερίδιο 8,9%.
Θεσσαλία: 8.027 ψήφοι, που αντιστοιχούν στο 6,1% του συνόλου.
Πελοπόννησος: 7.984 ψήφοι, με ποσοστό 6,1%.
ΣτερεάΕλλάδα: 6.565 ψήφοι, που αποτελούν το 5,0%.
ΑνατολικήΜακεδονίακαι Θράκη: 6.531 ψήφοι, με ποσοστό 5,0%.
Ήπειρος: 5.541 ψήφοι, που αντιπροσωπεύουν το 4,2%.
ΝότιοΑιγαίο: 4.489 ψήφοι, με μερίδιο 3,4%.
ΔυτικήΜακεδονία: 3.796 ψήφοι, που αποτελούν το 2,9% του συνόλου.
Ιόνιο: 2.723 ψήφοι, με ποσοστό 2,1%.
ΒόρειοΑιγαίο: 2.241 ψήφοι, που αντιστοιχούν στο 1,7% του συνολικού αριθμού

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι άνω των 16 ετών Έλληνες πολίτες και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, αρκεί να καταβάλουν το ποσό των 3 ευρώ την Κυριακή. Για τον β’ γύρο, στις 13 Οκτωβρίου, δεν θα καταβάλλεται αντίτιμο.

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξάρτητα από το πού διαμένουν ή πού ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Στον β’ γύρο μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα την πρώτη Κυριακή. Οι εκλογείς του β’ γύρου μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ πρέπει να επιδείξουν στην εφορευτική επιτροπή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης νέου τύπ

Ειδικά για τους νέους 16 ετών και τους αλλοδαπούς, που δεν περιλαμβάνονται στον εθνικό εκλογικό κατάλογο, η ταυτοποίηση γίνεται, για τους μεν Έλληνες με ταυτότητα/διαβατήριο και ΑΜΚΑ, για τους αλλοδαπούς με άδεια παραμονής και AMKA και για τους Κύπριους με κυπριακή ταυτότητα και ΑΜΚΑ. Ο ΑΜΚΑ θα προκύπτει από δημόσιο έγγραφο (π.χ. e- ΕΦΚΑ), που θα επιδεικνύεται στην εφορευτική επιτροπή.

Οι δηλώσεις των υποψήφιων μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας

Νίκος Ανδρουλάκης: Σε μόλις δυόμιση χρόνια σπάσαμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού

Στο Δημαρχείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Σε μόλις δυόμιση χρόνια σπάσαμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παύλος Γερουλάνος: Η μεγάλη συμμετοχή μας δίνει δύναμη

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε λίγο μετά τις 12:00 το πρωί της Κυριακής (6/10) στις προεδρικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ο υποψήφιος Παύλος Γερουλάνος.

«Είναι πολύ σημαντική ημέρα σήμερα για τη Δημοκρατία και την παράταξη» είπε στις δηλώσεις του στις κάμερες, ενώ πρόσθεσε ότι «οι μεγάλες ουρές μας δίνουν μεγάλη δύναμη, η μεγάλη συμμετοχή δίνει νομιμοποίηση στον νέο πρόεδρο, δύναμη στο ΠΑΣΟΚ».

Η δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου

Πάμε κάλπες
Μεγάλη μέρα σήμερα και ηλιόλουστη. Σήμερα πάμε όλοι στις κάλπες.
Όλοι οι φίλοι, τα μέλη, οι δημοκρατικοί πολίτες, για να θέσουμε τις βάσεις για το μεγάλο και κυβερνών Πασόκ. Όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον.
Μια ισχυρή Ελλάδα, μια δίκαιη κοινωνία και ένα αποτελεσματικό κράτος. Πάμε κάλπες!

Χάρης Δούκας: «Σήμερα αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ, έχουμε ραντεβού με το μέλλον»

Άνοιξαν στις 7 το πρωί οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, που θα οδηγήσουν στην ανάδειξη προέδρου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε σε δηλώσεις στις κάμερες εκπομπών, μέσα από τις οποίες φάνηκε η έντονη αισιοδοξία του.

«Έχουμε ραντεβού με το μέλλον σήμερα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «σήμερα αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ».

Στην κάλπη με την κόρη της η Νάντια Γιαννακοπούλου

Ψήφισε και η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, καλώντας μεταξύ άλλων τους φίλους του κόμματος να μεταβούν στην κάλπη.

Η κυρία Γιαννακοπούλου έφτασε στο εκλογικό κέντρο στον Άγιο Αντώνιο στις 10:15 μαζί με τη μεγάλη της κόρη, η οποία ψήφισε για πρώτη φορά (είναι 16 ετών). «Ηρθε μαζί μου, είναι το γούρι μου» είπε. Αμέσως μετά την ψήφο της η Νάντια Γιαννακοπούλου δήλωσε στις κάμερες:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη και ξεχωριστή μέρα για το ΠΑΣΟΚ. Χιλιάδες πολίτες μετά από 3 μήνες διαδικασίας διαλόγου και γιορτής της Δημοκρατίας καλούνται να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους. Να πάρουν στα χέρια τους το κόμμα για μία νέα δυναμική πορεία και αρχή, ώστε η χώρα να έχει στις 14 του μήνα μία ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση. Να συμμετέχουν μαζικά οι πολίτες και να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους,για να δώσουν απάντηση απέναντι στους αδιέξοδους μονόδρομους του κ. Μητσοτάκη».

Ψήφισε στην Ηλεία ο Μιχάλης Κατρίνης

Στην εκλογική του περιφέρεια, στην Ηλεία, ψήφισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Ο ένας εκ των έξι υποψηφίων για την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ, έφτασε στις 9 το πρωί στο Δημαρχείο του Πύργου Ηλείας όπου ψήφισε για τον πρώτο γύρο των εκλογών στο κόμμα. «Σήμερα θα δώσουμε το μήνυμα ενός ΠΑΣΟΚ που επιστρέφει πρωταγωνιστικό και νικηφόρο», τόνισε ο κ Κατρίνης.

Ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης

Το δικό του μήνυμα από την κάλπη έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. «Η σημερινή ψηφοφορία είναι ένα βήμα το οποίο μας εξασφαλίζει μία συνέχεια όπου το ΠΑΣΟΚ να παίξει ένα σημαντικό ρόλο για την ελληνική εξέλιξη» ήταν το μήνυμα του Κώστα Σημίτη.

Η χειραψία Σημίτη – Ανδρουλάκη

Ο Κώστας Σημίτης βρέθηκε στο Πνευματικό κέντρο του δήμου Αθηναίων, όπου πήγε να ψηφίσει για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ και είχε μάλιστα μια ιδιαίτερη συνάντηση.

Την ώρα που προσέρχονταν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων συναντήθηκε με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Κώστας Σημίτης και Νίκος Ανδρουλάκης αντάλλαξαν χειραψία και είχαν μια σύντομη συνομιλία.

Ψήφισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

«Είμαι βέβαιος ότι η παράταξη έχοντας συνείδηση της ιστορίας θα ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση» τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, αφού ολοκλήρωσε την ψηφοφορία

Το 2004 θεσπίσαμε μια διαδικασία δημοκρατικής συμμετοχής που ήταν πρωτοποριακή και πρωτόγνωρη για την Ελλάδα και όχι μόνο. Στόχος μας, να ανοίξουμε διαύλους συμμετοχής, να ενισχύσουμε τη φωνή του πολίτη, στις αποφάσεις που τον αφορούν. Το κάναμε με την αυτοπεποίθηση των αξιών μας, των ιδεών μας και σήμερα χρειάζεται αυτή η συμμετοχική αντίληψη να διαπεράσει όλη την ελληνική κοινωνία. Να δώσουμε λόγο, αξιοπρέπεια και φωνή σε όλους τους πολίτες.

Μόνο έτσι θα αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα θέματα της εποχής, τα μεγάλα διλήμματα, τις μεγάλες προκλήσεις. Για αυτό σήμερα η μαζική συμμετοχή, κάνει πιο ισχυρο το ΠΑΣΟΚ, διαμορφώνει την προοπτική για μια παράταξη ενωμένη, που ανοίγει δρόμους για μία μεγάλη, πράσινη, προοδεκτική αλλαγή στη χώρα μας. Μια δημοκρατία όχι μόνο συμμετοχική, αλλά ισότητας, αλληλεγγύης, κοινωνικής δικαιοσύνης και ελευθερίας. Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ είναι μία μέρα που πιστεύω ότι ξανά θα δούμε να ανατέλλει ο ήλιος.

Σκανδαλίδης: Την άλλη Δευτέρα όποιος κι αν είναι πρόεδρος, το ΠΑΣΟΚ θα κάνει μια νέα αρχή

«Έχω πει ότι θα είναι πάνω από 300.000 αυτοί που θα ψηφίσουν σήμερα. Φοβάμαι ότι θα πέσω έξω γιατί θα είναι περισσότεροι» δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος λίγο μετά τις 9 το πρωί προσήλθε στις κάλπες για να ψηφίσει για τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Την άλλη Δευτέρα όποιος κι αν είναι πρόεδρος, το ΠΑΣΟΚ θα κάνει μια νέα αρχή» πρόσθεσε. «Ήμουν και είμαι στρατιώτης της παράταξης» σχολίασε στη συνέχεια.

Σχετικά Άρθρα