Μπαχαλο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Ένταση με kasselistas

 Μπαχαλο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Ένταση με kasselistas

Μπάχαλο με το… καλημέρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή αποτέλεσε η πρόταση μελών του οργάνου να δοθεί ο λόγος στους υποψηφίους προέδρους, για μια ολιγόλεπτη τοποθέτηση. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, υπήρξε ένταση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σάββατο (05.10.24), όταν κάποιοι ζήτησαν να μιλήσουν οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να είναι απών.

Οι κκ. Φάμελλος,Πολάκης, Φαραντούρης και Γκλέτσος που έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην κούρσα για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι παρόντες στην Κεντρική Επιτροπή.

Ωστόσο, καθώς ο κ. Κασσελάκης δεν παρευρίσκεται, η πλευρά του πρώην προέδρου διαφωνεί με την πρόταση να μιλήσουν πρώτοι οι υποψήφιοι αρχηγοί.

Αναβλήθηκε για τις 8/11 το Συνέδριο

Μετάθεση μίας εβδομάδας πήρε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας. Συγκεκριμένα, η διεξαγωγή του ορίστηκε για τις 08/11, ενώ οι εγγραφές νέων μελών θα τελειώσουν στις 25/10. Με την απόφαση της εβδομαδιαίας αναβολής του συνεδρίου διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία εκπροσωπεί τον «έκπτωτο» πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη στο Όργανο.

Ως πιθανότερη λύση προκρίνεται η διοργάνωση να λάβει χώρα στο συνεδριακό κέντρο Περιστερίου, το οποίο φαντάζει διαθέσιμο, χωρητικότητας περίπου 2.500 ατόμων, όταν το σώμα των συνέδρων υπολογίζεται στις 5.000. Μια υβριδική διαδικασία, ωστόσο, θα περιόριζε ταυτόχρονα και την παρουσία υποστηρικτών των υποψήφιων Προέδρων λόγω και της έλλειψης χώρου, με νωπές και τις μνήμες από το προηγούμενο Συνέδριο, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Κατόπιν αυτών, αντιδράσεις καταγράφονται τα τελευταία λεπτά από πλευράς των «Κασσελίστας», με το βουλευτή Κιλκίς, Πέτρο Παππά να ενίσταται για την νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου, λόγω και της διοργάνωσης Μαραθώνιου, την ίδια ημέρα.

«Φοβερή οργάνωση έχουν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πάντως. Μόλις σήμερα το πρωί(!) διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για το προγραμματισμένο Συνέδριο στις 1-3 Νοεμβρίου και το μεταθέτουν για της 8-10 Νοεμβρίου! Στο μεταξύ στις 10 Νοεμβρίου διεξάγεται ο Μαραθώνιος της Αθήνας! Όλη η πόλη θα είναι κλειστή και οι μετακινήσεις θα είναι αδύνατες! Η οργανωτική δεινότητά τους έχει περάσει σε άλλο επίπεδο!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Σχετικά Άρθρα