Μητσοτάκης από Ρηγίλλης: Να χαρίσουμε τρεις συνεχόμενες κυβερνητικές θητείες στη ΝΔ

 Μητσοτάκης από Ρηγίλλης: Να χαρίσουμε  τρεις συνεχόμενες κυβερνητικές θητείες στη ΝΔ

Ομιλία για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, εκφώνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από την οδό Ρηγίλλης, έξω από τα ιστορικά γραφεία του κόμματος. Ο πρωθυπουργός μίλησε για συνέπεια του Κώστα Καραμανλή και για αίσθημα ευθύνης Σαμαρά «Σήμερα σας ζητώ να τιμήσουμε όλους τους αρχηγούς μας, παρόντες και απόντες», σημείωσε με νόημα, αναφερόμενος στις απουσίες των δύο πρώην πρωθυπουργών και προέδρων του κόμματος.

«Ήταν στιγμές που άλλοτε μας βρήκαν χαρούμενους, άλλοτε λυπημένους, ποτέ υποταγμένους. Η ΝΔ αποδεικνύεται η πιο ανθεκτική παράταξη της αντιπολίτευσης. Εδώ γεννήθηκαν διαχρονικές αξίες μας», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Οι εντολές σταθηκαν πυξίδα για τη ΝΔ εδώ και μισό αιώνα. Με ενωμένους τους Έλληνες απέναντι στο σαράκι του λαικισμού. Αυτό το κόμμα έχει σκοπό να πηγαίνει τη χώρα μπροστά. Είναι η παράταξη που κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη».

Μίλησε για παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, απέναντι σε όσους θέλουν την παράταξη μικρότερη και υποταγμένη.

«Το 2016 πήρα εντολή να κάνω το κόμμα πιο ευρύχωρο, χωρίς ιδεολογικές παρωπίδες με στόχο την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό και αυτό το μέτωπο επικράτησε σε όλες τις μάχες που δώσαμε», σημείωσε.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν κοιτά ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, παρά μόνο μπροστά», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η πολιτική της ΝΔ έφερε στο φως «την πολιτική ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ και απέδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ μόνο εκσυγχρονιστικό δεν είναι».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι επί δικής του θητείας η Νέα Δημοκρατία επικράτησε σε όλες τις μάχες και μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, στην τελευταία πήρε μεγαλύτερο ποσοστό από την προηγούμενες.

«Η Ελλάδα αλλάζει και προχωρεί και θα συνεχίσει να προχωρά. Το δώρο μας στη ΝΔ είναι να χτίσουμε πιο γρήγορα το αύριο», είπε ακόμα. Είμαι πρωθυπουργός, γιατί είμαι πρόεδρος της ΝΔ, υπηρετώντας μια ευρύτερη παραταξη.

Πάντοτε θα συμφωνούν οι πολλοί στα πολλά και ιδιαιτέρως στα κρίσιμα για τη χώρα».

«Σε μια ευρύχωρη παράταξη κάποιες στιγμές, δεν θα συμφωνούν, προφανώς, όλοι σε όλα, όμως, θα συμφωνούν οι πολλοί σε πολλά, ειδικά στα θέματα που είναι κρίσιμα για την πατρίδα» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Και συμπλήρωσε : Η μέρα της γιορτής της παράταξής μας είναι να απαντήσουμε και εμείς και να της χαρίσουμε και εμείς τρεις συνεχόμενες κυβερνητικές θητείες

«Έχουμε μπροστά μας μια τριετία καθαρού πολιτικού χρόνου να κάνουμε πράξη το όραμα μας. Αυτή η προσφορά διαρκεί και θα διαρκεί, τα διδάγματα είναι χαραγμένα στο DNA μας. Με φάρο την προσδοκία ενος λαού που θα ευημερεί όλο και πιο πολύ γιορτάζουμε από τη Ριγίλλης, προχωράμε ενωμένοι τα καλύτερα έρχονται», κατέληξε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Όλες οι ιστορικές στιγμές της παράταξης σε βίντεο

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή στις γιγαντοοθόνες ενός βίντεο με δηλώσεις στελεχών για τη Νέα Δημοκρατία η οποία όπως επεσήμαναν επί πενήντα χρόνια βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Ακολούθησε ένα επετειακό βίντεο για την ιστορία του κόμματος το οποίο περιέχει σημαντικές στιγμές και πρόσωπα, από τον Οκτώβριο του 1974 μέχρι και σήμερα. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Γεώργιος Ράλλης, ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζονται στο βίντεο.

Από το ραντεβού στη Ρηγίλλης απουσιάζουν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς για τους οποίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι ο ίδιος έκανε το καθήκον του και τους προσκάλεσε, προσθέτοντας πως η σημερινή, είναι μία μέρα γιορτής για τους Νεοδημοκράτες.

Παρόντες στην εκδήλωση είναι οι: Δημήτρης Αβραμόπουλος, Παύλος Μαρινάκης, Μαρία Συρεγγέλα, Γιώργος Μυλωνάκης, Ζέττα Μακρή, Κώστας Μπακογιάννης, Διονύσης Σταμενίτης, Βασίλης Υψηλάντης, Περικλής Μαντάς, Μαρία Κεφάλα, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Θανάσης Κοντογεώργης, Βασίλης Γιόγιακας, Θάνος Πλεύρης, Νικήτας Κακλαμάνης, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Δημήτρης Τσιόδρας, Νίκος Ρωμανός, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Σταύρος Καλαφάτης, Ειρηνη Αγαπηδάκη, Θανάσης Μπούρας, Γιάννης Καλλιάνος, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Καλαντζής, Χρήστος Μπουκώρος, Χαράλαμπος Αθανασίου, Διονύσης Χατζηδάκης, Θεόδωρος Λιβάνιος, Στέλιος Κουτνατζής.

Σχετικά Άρθρα