Metron Analysis:29,2% ΝΔ, 17,2% ΠΑΣΟΚ, 5ος με 8,4% ο ΣΥΡΙΖΑ- Αμφίρροπη μάχη για τέσσερις στο ΠΑΣΟΚ- Τι λένε για Κασσελάκη

 Metron Analysis:29,2% ΝΔ, 17,2% ΠΑΣΟΚ, 5ος με 8,4% ο ΣΥΡΙΖΑ- Αμφίρροπη μάχη για τέσσερις στο ΠΑΣΟΚ- Τι λένε για Κασσελάκη

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis αποτυπώνει μια συναρπαστική μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι εκλογές πλησιάζουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ανάμεσα στους ψηφοφόρους που δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν σίγουρα ή πιθανόν στις κάλπες, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατατάσσεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 27%. Ακολουθεί ο Χάρης Δούκας με 24%, ο οποίος φαίνεται να έχει μια ισχυρή υποστήριξη.

Τέλος, οι υποψήφιοι Άννα Διαμαντοπούλου και Παύλος Γερουλάνος παραμένουν κοντά στην κορυφή, με ποσοστά 20% έκαστος, με τον κ. Γερουλάνο να αναπτύσσει δυναμική την τελευταία εβδομάδα, προσθέτοντας έναν ενδιαφέροντα παράγοντα στον ανταγωνισμό για την ηγεσία του κόμματος.

Οι μεγάλες εκπλήξεις έρχονται στην προτίμηση των ερωτηθέντων στον δεύτερο γύρο ανάμεσα σε εκείνους που δηλώνουν ότι σίγουρα ή πιθανόν θα ψηφίσουν για τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης κερδίζει τον Χάρη Δούκα ο οποίος ωστόσο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, χάνει τόσο από την Άννα Διαμαντοπούλου όσο και από τον Παύλο Γερουλάνο. Ο κ. Γερουλάνος μάλιστα εμφανίζεται να κερδίζει όλους τους πιθανούς αντιπάλους του στον δεύτερο γύρο. 

Metron Analysis / Mega

Η εικόνα ωστόσο στην παράσταση νίκης είναι εντελώς διαφορετική. Καθώς οι ερωτηθέντες εκτιμούν πως ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Χάρη Δούκα. 

Metron Analysis / Mega

Εκλογή νέου αρχηγού θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Τα πράγματα κάθε άλλο παρά ανέφελα είναι για τον Στέφανο Κασσελάκη σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – ευρωεκλογές 2024 – δεν θέλουν να επανεκλεγεί ο κ. Κασσελάκης σε ποσοστό 56% έναντι 48% στην αντίστοιχη μέτρηση του Σεπτεμβρίου. Με αποτέλεσμα το ποσοστό όλων όσοι θέλουν την επανεκλογή του να μειώνεται από το 43% στο 37%. Επτά στους δέκα, στο σύνολο των ερωτηθέντων, πιστεύουν ότι για να επανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκλέξει έναν άλλον πρόεδρο… 

Metron Analysisi / Mega

Πρόθεση ψήφου 

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να παραμένει με μεγάλη άνεση πρώτο κόμμα καταγράφοντας ωστόσο και πάλι χαμηλές πτήσεις με ποσοστό 22,4%. Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 13,2% και ακολουθούν ΚΚΕ με 8,1%, Ελληνική Λύση 7,6% και πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,5%. 

Metron Analysis / Mega 
Metron Analysis / Mega 

Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,2% έναντι 17,2% του ΠΑΣΟΚ το οποίο καταγράφει αύξηση δυο περίπου μονάδων σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,4% βρίσκεται στην πέμπτη θέση κάτω από το ΚΚΕ – 10,6% – και την Ελληνική Λύση – 9,9%. 

Metron Analysis / Mega
Metron Analysis / Mega

Σχετικά Άρθρα