Ιρακινή επίθεση με drones σε ισραηλινή βάση- Νεκροί και τραυματίες

 Ιρακινή επίθεση με drones σε ισραηλινή βάση- Νεκροί και τραυματίες

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν σήμερα (04/10) πως δύο στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 24 τραυματίστηκαν, ύστερα από επίθεση με ιρακινά drones σε στρατιωτική βάση στα Υψίπεδα του Γκολάν. Τα drones, τα οποία ήταν φορτωμένα με εκρηκτικά, εξαπολύθηκαν από το Ιράκ. Παρά το ότι η ισραηλινή αεράμυνα κατάφερε να καταρρίψει το ένα από αυτά, το δεύτερο κατάφερε να πλήξει τη στρατιωτική βάση στα βόρεια Γκολάν.

Στην επίθεση σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες, και οι δύο 19 ετών, ενώ άλλοι 24 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Πρόκειται για τον Ντάνιελ Αβίβ Χάιμ Σοφέρ και τον Ταλ Ντρορ.

Αν και ήχησαν οι σειρήνες για το πρώτο drone σε κοινότητες της περιοχής, αυτό δεν συνέβη για το δεύτερο, οπότε οι στρατιώτες αιφνιδιάστηκαν και δεν κατάφεραν να προφυλαχθούν. Οι IDF διεξάγουν έρευνα γιατί δεν ήχησαν οι συναγερμοί.

Σε άλλη του ανακοίνωση ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έχει πλήξει πάνω από 2.000 τοποθεσίες, υποδομών και εξοπλισμών και άλλες, στο νότιο Λίβανο από την έναρξη της χερσαίας εισβολής κατά της Χεζμπολάχ.

Παράλληλα ο στρατός είπε ότι έχει σκοτώσει 250 μαχητές της Χεζμπολάχ από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης.

Σχετικά Άρθρα