Ηλεία: Ανεξέλεγκτη η φωτιά σε τρία μέτωπα- Εκκενώνονται οικισμοί-Σύσκεψη υπό τον Κικίλια

 Ηλεία: Ανεξέλεγκτη η φωτιά σε τρία μέτωπα- Εκκενώνονται οικισμοί-Σύσκεψη υπό τον Κικίλια

Δύο φωτιές που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρον στην Ηλεία. Η πρώτη φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, στην περιοχή Γεράκι, του δήμου Ήλιδας. λίγο πριν τις 5 το απόγευμα νέα πυρκαγιά ξέσπασε στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας σε ελώδη περιοχή, σε καλάμια.

Στο σημείο σπεύδουν επίγειες δυνάμεις και δύο ελικόπτερα.

Εντωμεταξύ στο πύρινο μέτωπο που μαίνεται σε δασική έκταση στην περιοχή Γεράκι, του δήμου Ήλιδας Ηλείας έχει μεταβεί ο Υπαρχηγός του ΠΣ, Νίκος Ρουμελιωτης και μεταβαίνει και ο Αρχηγός του ΠΣ, Θεοδωρος Βάγιας.

Σύμφωνα με το ilialive.gr πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη ενώ με την βοήθεια των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, κινείται ταχύτατα προς το Κρυονέρο.

Μάλιστα το 112 εξέδωσε μήνυμα προκειμένου οι κάτοικοι να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του 112 αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Τσιχλέικα, Κρυόνερο, Βρετέικα, απομακρυνθείτε προς Αμαλιάδα». Οι κάτοικοι των τριών αυτών περιοχών κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους με κατεύθυνση την Αμαλιάδα.

Στο σημείο βρίσκονται 60 πυροσβέστες με 13 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων και από αέρος επιχειρούν τρία ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη με στόχο να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Μερικά λεπτά αργότερα, ξέσπασε και δεύτερο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Πανόπουλου. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 32 Πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου, 10 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Νέο μήνυμα 112

Νέο μήνυμα, μέσω του 112, εστάλη στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της περιοχής Χάβαρι, του Δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση, στην περιοχή Γεράκι.

Σύσκεψη υπό τον Κικίλια για τη φωτιά στο Γεράκι Ηλείας

Συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια για τη φωτιά που είναι σε εξέλιξη στο Γεράκι Ηλείας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν συναρμόδια υπουργεία, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση και για την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Πανόπουλου Ηλείας.

Σχετικά Άρθρα