Επιφυλακή και αυξημένα μέτρα σε εβραϊκούς στόχους

 Επιφυλακή και αυξημένα μέτρα σε εβραϊκούς στόχους

Η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή με δυσοίωνες προοπτικές για περαιτέρω ανάφλεξη, έχει επαναφέρει τον συναγερμό στις Ελληνικές αρχές, υπό τον φόβο χτυπήματος στην Ελλάδα. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη επικαιροποιήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας σε Ισραηλινούς στόχους, ξενοδοχεία, εστιατόριά και εταιρίες.

Ακόμα πιο έντονη αναμένεται να είναι η αστυνόμευση στην Πρεσβεία και το Προξενείο του Ισραήλ στο Ψυχικό, ενώ μέτρα θα υπάρχουν σε εβραϊκές συναγωγές σε όλη τη χώρα, μεγάλες επιχειρήσεις ισραηλινών συμφερόντων και σε άλλα σημεία αυξημένης τουριστικής επισκεψιμότητας ισραηλινών υπηκόων.

Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες, έχουν προβεί σε έρευνες σε όλες τις εγκαταστάσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως «εν δυνάμει στόχοι» από μικτά συνεργεία με πυροτεχνουργούς και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Σε αυτά τα σημεία θα συνεχίσει να υπάρχει εικοσιτετράωρη παρουσία αστυνομικών, με συχνές περιπολίες και στατική φύλαξη για τον εντοπισμό ύποπτων προσώπων, που θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν πεζή ή με οχήματα. Αντίστοιχα μέτρα θα υπάρχουν και σε στόχους που συνδέονται με το Ιράν, την Παλαιστίνη και το Λίβανο.

Στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αλλά και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, βρίσκονται σε επιφυλακή για τον εντοπισμό εν δυνάμει «μοναχικών λύκων», ενεργών τρομοκρατικών θυλάκων και δικτύων στρατολόγησης εντός της χώρας μας.

Παράλληλα αυξάνονται οι έλεγχοι σε χερσαία και θαλάσσια σύνορα, προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος ύποπτων για διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών. Προβληματισμός επικρατεί και για τις μεταναστευτικές ροές από θαλάσσης καθώς το τελευταίο διάστημα εκατοντάδες άτομα φτάνουν στα νησιά από τα Τουρκικά παράλια κάθε μέρα.

Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερο βάρος έχουν ρίξει τα αρμόδια στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, σε TikTok, Telegram και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς εκεί φαίνεται ότι υπάρχουν συνήθως οι πρώτες προπαρασκευαστικές ενέργειες για στρατολογήσεις ατόμων και για τρομοκρατικές επιθέσεις.

ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική, έχουν θέσει ήδη σε κλοιό ασφαλείας και πληροφοριακής κάλυψης, επικοινωνίες, διαδικτυακές συνομιλίες και επαφές ατόμων, που κινούν υποψίες για πιθανή ριζοσπαστικοποίηση και εξτρεμιστικές ενέργειες. Αντίστοιχη συγκέντρωση πληροφοριών γίνεται εδώ και μήνες σε γνωστά στέκια μεταναστών, σε Κέντρα Φιλοξενίας, αλλά και μέσω επαφών με αρμόδιες υπηρεσίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Μεγάλο βάρος στον άμεσο εντοπισμό ύποπτων στοιχείων που θα θελήσουν να προχωρήσουν σε κάποια επιθετική ενέργεια στην χώρα μας δίνεται στον Έβρο και για αυτό ακριβώς τον λόγο, οι συνοριακοί έλεγχοι, θα γίνουν ακόμα πιο έντονοι , όπως και στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των νησιών, για την αποτροπή εισόδου στη χώρα χαρακτηρισμένων «ύποπτων» ατόμων, με ριζοσπαστικοποιημένο παρελθόν.

Σχετικά Άρθρα